Naomi Campbell, încoronată Fashion Icon la CFDA

Stefana Macovei
April 8, 2018
April 8, 2018

În luna iunie 2018, Naomi Campbell va primi premiul Fashion Icon la ceremonia de decernare a Premiilor CFDA – Consiliul Designerilor de Modă Americani (Council of Fashion Designers of America) -, despre care poți citi mai multe aici.

Consiliul Designerilor de Modă Americani este construit din nume extrem de sonore și relevante din industrie. Ca atare, părerea și decizia lor de-a înmâna premiile sunt foarte importante pentru oricine cunoaște puterea și influența lor, deopotrivă. Numite și “Oscarurile Modei”, Premiile CFDA sunt percepute ca fiind absolutul unei cariere în acest sens. Naomi Campbell va primi acesastă distincție, care i-a aparținut și Rihannei în 2014, ca să-ți dau un exemplu. Mai mult, faimoasa artistă a purtat atunci, pe covorul roșu, o rochie semnată Adam Selman, în stilul “the naked dress”, accesorizată cu o piesă din blană căzută pe umeri.

Naomi Campbell este un model care a activat în industria modei timp de 32 de ani. Este una dintre cele mai apreciate nume de pe scena aceasta, fiind și o femeie de culoare, și cu toții ne putem imagina, măcar, cât de greu i-a fost să se afirme și să-și construiască o carieră. A defilat de-a lungul timpului pentru cele mai importante case de modă, a fost imaginea unor branduri extrem de consacrate și a apărut și pe coperțile celor mai relevante reviste de nișă. În plus, este implicată în lupta pentru diferite cauze sociale, de la situația sărăciei în diferite coțuri ale lumii și până la sănătatea maternală sau lupta împotriva cancerului de sân.

În industria modei este, cu siguranță, un icon și va rămâne o imagine și o voce foarte puternică și în viitor. Așa că, nu ne putem imagina o personalitate mai potrivită să primească acest premiu. Naomi Campbell merită să fie încoronată Fashion Icon din plin!

Gala de decernare a Premiilor CFDA va ave loc pe 4 iunie la Muzeul Brooklyn din New York iar gazdă va fi Issa Rae.

Share