News

Natalie Portman, mesaj dur la premiile Oscar 2020! Aceasta a avut brodat pe ținută numele fiecarei femei ce nu a fost nominalizată

iulia.statie
February 10, 2020 10:02 AM

Natalie Portman a purtat la premiile Oscar 2020 o capă ce avea brodate numele fiecărei femei ce nu a fost nominalizată pentru premiul de ‘Cel mai bun regizor’. Întrebată de ce și-a ales ca decorații numele lui Greta Gerwig, regizor ‚Little Woman’, Lulu Wang, regizor ‚The Farewell’ și altele, aceasta a zis că a vrut să le ofere sprijinul de care au nevoie într-un mod subtil.

Categoria pentru ‚Cel mai bun regizor’ a fost dominată de cei de sex masculin pentru a 87-a oară la premiile Oscar.

Cei cinci nominalizați pentru marele premiu au fost Martin Scorsese pentru ‚The Irishman’, Todd Philips pentru ‚Joker’, Sam Mendes pentru ‚1917’, Quentin Tarantino pentru ‚Once Upon a Time…In Hollywood’ și Bong Joon-ho pentru ‚Parasite’.

Natalie Portman, mesaj dur la premiile Oscar 2020! Aceasta a avut brodat pe ținută numele fiecarei femei ce nu a fost nominalizată

Din lista aleasă de Natalie Portman au făcut parte și Melina Matsoukas, regizor ‚Queen & Slim’, Kasi Lemmons pentru ‚Harriet’, Lorene Scafaria ce a regizat ‚Hustlers’, Marielle Heller pentru ‚A Beautiful Day in the Neightborhood’ și Alma Har’el, regizor ‚Honey Boy’.

Și Issa Rae, ce a anunțat nominalizații luna trecută, a observat absența lui Gerwig printre nominalizați, spunând ‘felicitări tuturor bărbaților’.

Mai mult, o platformă online a promis să pună lumina pe cele ce nu au fost nominalizate la Oscar, folosindu-se de advertising pentru a sărbători femeile din această industrie.

Și organizația nonprofit, Give Her a Break, a lansat un portal online pentru a urmări premiile Oscar live, iar în pauzele comerciale aceștia s-au folosit de câteva minute din filmele produse de femei pentru a le populariza.

Această inițiativă s-a născut din frustrarea resimțită din cauza absenței femeilor nominalizate la această categorie. Mai mult, starurile au discutat despre diversitatea din industrie la numeroase evenimente de pe covorul roșu, iar această lovitură vine imediat după ce vedetele au ținut discursuri la fiecare eveniment din acest sezon despre rolul important pe care femeile îl au.