Fashion

New York Fashion Week F21: Proenza Schouler, Prabal Gurung și Ulla Johnson

iulia.statie
February 19, 2021 15:41 PM

Poate că New York Fashion Week a arătat foarte diferit în acest an, dar magia nu a lipsit. Piese sofisticate continuă să fie prezentate de unele dintre cele mai faimoase case de modă, semn că industria modei poate să treacă peste orice provocare.

Pe aceeasi temaBalenciaga, cel mai bun croitor de lux. Istoria şi destinul celebrului designer

Deși prezentările de modă s-au mutat în mediul digital, iar calendarul tradițional a suferit modificări, creatorii de modă s-au conformat și au dezvăluit colecții inedite, ce conturează tendințele din următoarea perioadă.

Proenza Schouler

Colecția aceasta a fost extrem de apreciată, mai ales că fiica vitregă a Kamalei Harris, vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Ella Emhoff, și-a făcut debutul. Totuși, revenind la piesele prezentate, brand-ul s-a întors la o simplitate și o frumusețe tăcută, prezentând un design curat, materiale moi, destinate confortului purtătorului. Există și creații ce ne amintesc de alte timpuri, când hainele erau îmbrăcate pentru a distra și a transmite emoții la diferite evenimente, deci antiteza vestimentară este delicioasă.

Prabal Gurung

La colecția Prabal Gurung am observat o scrisoare de dragoste către New York, unde designerul a pornit de la un singur trandafir pe care l-am regăsit pe mai multe piese. Focusându-se pe o cromatică formată din alb, negru, roșu și roz, hainele transmit ideea de exprimare liberă, optimism în cele mai întunecate timpuri, fiind extrem de cool și de chic, făcând fanii brand-ului să își dorească să le încerce imediat. Ele promit și o întoarcele la origini și la distracție.

Ulla Johnson

Ulla Johnson promite o lume plină de un stil boem. Designerul a propus haine ce dau impresia de libertate, venind cu print-uri inedite, creații diafane dar și materiale pentru ținutele de zi cu zi. Cu o atenție deosebită la detalii, cum ar fi faptul că brand-ul migrează spre a proteja planeta, așa cum mulți au făcut-o în ultima perioadă, Ulla Johnson vine cu o altă definiție a luxului.