New York Fashion Week Toamnă 2020: Area, Anna Sui, Oscar de la Renta

ioana pana
February 12, 2020 08:20 AM

Săptămâna Modei la New York continuă cu show-uri exaltante. În agenda de astăzi? Area, Anna Sui și Oscar de la Renta- colecțiile destinate sezonului Toamnă/ Iarnă 2020.

Pe aceeasi temaAccesorii de față de pe podiumurile Haute Couture

New York Fashion Week Toamnă 2020: Area, Anna Sui, Oscar de la Renta

Area

Area este abia la a patra sa colecție prezentată pe podiumurile Săptămânii Modei, astfel încât putem spune că a reușit să se remarce și să câștige popularitate într-un timp foarte scurt. Motivul? Abordarea celor doi directori creativi, Beckett Fogg și Piotrek Panszczyk, a fost încă de la început vizionară, nonconformistă și acest lucru a fost, de fapt, biletul spre succes al brand-ului.

Sezonul acesta ni se înfățișează aceeași atitudine excentrică transpusă, bineînțeles, în creații vestimentare. De la rochii statuare tie-dye, la top-uri din zale, fuste în carouri cu fluturi din cristale, și până la trench-uri metalizate cu volumetrii extravagante, Area a reușit să ne demonstreze încă o dată că fiecare colecție reprezintă o provocare atât pentru Fogg și Panszczyk, cât și pentru publicul brand-ului.

Area Toamnă/ Iarnă 2020. Sursa foto: Instagram @area

Anna Sui

Colecția Anna Sui Toamnă/ Iarnă 2020 a avut drept sursă de inspirație filmele horror ale anilor ‘70, deci nu este de mirare aura rebelă, crudă și în același timp, senzuală pe care o posedă. Chiar dacă se plasează între grunge și Morticia Addams, din colecție nu au lipsit nici imprimeurile florale, nuanțele tari, mixul de print-uri, toate duse bineînțeles, în aceeași zonă ocultă.

Machiajul a fost, de asemenea, un aspect demn de remarcat și comentat. Fără excepție, toate modelele au purtat rujuri burgundii, pentru a completa look-ul cu un make-up de ochi strident, întunecat.

Anna Sui Toamnă/Iarnă 2020. Sursa foto: Instagram @annasui

Oscar de la Renta

Laura Kim și Fernando Garcia au dorit ca Oscar de la Renta Toamnă/ Iarnă 2020 să fie o colecție „de petrecere”, iar rezultatul s-a ridicat la nivelul așteptărilor. Dacă ar trebui să descriem viziunea celor doi designeri pentru acest show printr-un singur cuvânt, acela ar fi „dichis”. Imprimeurile și broderiile, materialele fine și croiurile impecabile, toate descriu o eleganță senzorială, dificil de verbalizat. Mai mult, arta Oscar de la Renta constă în armonizarea unor combinații care în mod normal ar fi fost complet incompatibile, eterogene. De la cromatică, până la layering-ul pieselor, splendoarea a constat în imprevizibilul controlat, prezentat pe podium cu grație.

Mai mult, ultimul look a devenit deja viral pe Internet: Bella Hadid a închis show-ul Oscar de la Renta purtând o rochie roșie, mini din catifea, peste care a fost suprapusă o capă cu glugă, din pene fucsia.

Oscar de la Renta Toamnă/Iarnă 2020. Sursa foto: Instagram @coreytenold

Click pe galeria foto pentru mai multe imagini din colecțiile Area, Anna Sui și Oscar de la Renta de la New York Fashion Week Toamnă 2020.