Fashion

New York Fashion Week Toamnă 2020: Priscavera, Brandon Maxwell și Self-Portrait

ioana pana
February 10, 2020 07:00 AM

„Luna modei” debutează în forță cu Săptămâna Modei la New York, iar show-urile destinate sezonului Toamnă/ Iarnă 2020 reunesc cele mai iubite minți creative ale Statelor Unite pentru o nouă demonstrație a creativității pe podiumuri. Să urmărim propunerile Priscavera, Brandon Maxwell și Self-Portrait.

Pe aceeasi temaDior Haute Couture Spring/Summer 2020, un protest feminist

New York Fashion Week Toamnă 2020: Priscavera, Brandon Maxwell și Self-Portrait

Priscavera

După ce sezonul trecut show-ul Priscavera a fost ținut pe acoperișul unui liceu, iată că pentru Toamnă/ Iarnă 2020, locația aleasă a fost Institutul de Arhitectură și Artă Clasică a metropolei newyorkeze.

„Femeia Priscavera este tânără nu prin vârstă, ci prin starea sa de spirit”, mărturisește Prisca Franchetti, directorul creativ al Priscavera. Această idee a fost bineînțeles, susținută și de podium: ansambluri ce urmăresc linia unui office-wear reinterpretat în nuanța millennial pink, rochii camisole, fuste din dantelă și deux-pièces-uri structurate. S-au remarcat și imprimeurile florale maximaliste, texturile glittery și tricotul.

Concluzia? Priscavera creează haine pentru femeile care vor să aibă în garderobă piese de care au nevoie, dar și pe care și-i le doresc. Viziunea brand-ului se reduce la ideea că efortul creativ constă în descoperirea și înțelegerea nevoilor și idealurilor feminine, pentru ca mai apoi să fie satisfăcute din punct de vedere estetic prin intermediul hainelor. Approved by women worldwide! 

Priscavera Autumn/ Winter 2020. Sursa foto: Instagram @eletrikhman_new

Brandon Maxwell

Chiar cu o seară înainte de decernarea premiilor Oscar, Brandon Maxwell a propus pe podium niște piese demne de un covor roșu. Din punct de vedere estetic, rețeta urmărită de Maxwell a fost una accesibilă, ce i-a garantat succesul unei splendori senzoriale, colecția fiind o desfătare a unor texturi spectaculoase, croite în mod simplist. Materiale asemenea catifelei, pielii întoarse, cașmirului, dar și voalului sau latexului cu imprimeu tortoise-shell, au fost valorificate de croiuri clean, clasice.

Sfârșitul prezentării a fost marcat de câteva look-uri spectaculoase, podiumul fiind dominat de rochii impozante, de dimensiuni impresionante, din tulle sau mătase. În ceea ce privește registrul cromatic, s-au remarcat combinații cuminți, nuanțele preferate fiind bejul, maroul, verdele fistic, kaki-ul și negrul.

Brandon Maxwell Autumn/ Winter 2020. Sursa foto: Instagram @brandonmaxwell

Self-Portrait

Directorul creativ Han Chong s-a concentrat pe valorificarea siluetei feminine în colecția Autumn/ Winter 2020. Efectele trompe l’oeil s-au regăsit în majoritatea ansamblurilor propuse, astfel încât efectul vizual unitar a fost unul senzual cu note ludice pe alocuri.

Linia decolteului a fost unul dintre focus-points-urile designer-ului, astfel încât look-urile de seară au propus decolteuri grațioase, departe de a fi vulgare. Terminațiile din dantelă, fundele, volanele și detaliile prețioase, asemenea perlelor aplicate sau nasturilor strălucitori au fost, de asemenea, accente care au amplificat ideea de feminintate ca laitmotiv al colecției.

Self-Portrait Autumn/ Winter 2020. Sursa foto: Instagram @mrselfportrait