News

Care sunt vedetele cu cei mai mulți followeri fake pe Instagram

ioana pana
August 9, 2019 11:56 AM

Într-o lume ghidată în jurul validării pe care o primim pe social media, folowerii, alături de like-uri, reprezintă hrana oricărui individ ce dispune de o astfel de platformă socială.

Pe aceeasi temaCinci influenceri care și-au lansat propriile branduri

Ba chiar mai mult, dincolo de beneficiile sociale, numărul de urmăritori poate determina dacă o persoană are o influență destul de mare sau este viabilă pentru promovarea unui produs. Acesta este cazul influencerilor, care obțin contractele de barter pe baza cifrelor de pe Instagram.

Care sunt vedetele cu cei mai mulți followeri fake pe Instagram. Numărul de urmăritori, indicele influenței

Ce se întâmplă totuși, când se află că un sfert, sau poate jumătate din folowerii unei vedete sunt, de fapt, fake? ICMP (Internet Control Message Protocol) a publicat rezultatele ultimului raport care discută câți urmăritori falși au vedetele pe social media.

Iată rezultatele studiului ICMP cu privire la vedetele cu followeri fake

Conform studiului, la secțiunea ShowBiz, persoana cu cei mai mulți followeri fake pe Instagram este Ellen DeGeneres, cu un procent de 58%. În continuare, Katy Perry are 53%, Kourtney Kardashian și Taylor Swift -amândouă 49%-, iar un loc mai jos se plasează trupa K-pop coreeană, BTS, cu 48% din urmăritorii de pe Instagram. Alte nume mari pe care le găsim în acest top sunt Miley Cyrus, cu 47%, Priyanka Chopra cu 46%, iar Kim Kardashian- 45%.

Pe de altă parte, la limita inferioară, îi găsim pe Bruno Mars, Adele, Eminem și Gemma Chan, cu procente în jur de 20% de followeri fake.

Topul poate fi accesat pe site-ul oficial al ICMP, iar rezultatele pot fi filtrate în funcție de domeniul de interes, ShowBiz sau sport. De asemenea, topul oferă indicii și despre followerii falși de pe Twitter, deci procente separate și pentru acea rețea socială.

Sursa: www.icmp.ac.uk