News

Ce scrie pe biletul de externare al Andreei Bălan

andreea voicu
April 20, 2019 10:42 AM

Andreea Bălan a fost la un pas de moarte, după ce a suferit un stop cardio-respirator în timpul operaţiei de cezariană. În doar o lună de zile, artista a trecut prin trei intervenţii chirurgicale, dar acum se simte mult mai bine. Recent, solista a arătat fanilor virtuali ce scrie pe biletul de externare.

Andreea Bălan a povestit, într-un vlog pe Youtube, ce s-a întâmplat de fapt în sala de naşteri, mai ales că mulţi nu au crezut-o şi au acuzat-o că şi-a înscenat totul.

Ce scrie pe biletul de externare al Andreei Bălan

”Am aici biletul de externare din 8 martie, adică la 4 zile după cezariană. Este cel mai important bilet de externare pentru că au mai fost, după aceea, încă două intervenții, dar acele bilete de externare sunt mult mai simple. S-a intervenit pentru înlăturarea hematoamelor. În schimb, acest bilet de externare este cel mai important de la cezariană. Și aici scrie negru pe alb ce s-a întâmplat, domle în ziua aceea fatidică de 4 martie?”

‘În data de 4 martie 2017, ora 17:30, se decide terminarea nașterii prin operație cezariană… În timpul extracției intraoperatorii a placentei de 550 gr, aspect macrospoic normal, pacienta prezintă bradicardie severă până la sistolă pentru care se practică de către medicul anestezist masaj cardiac extern, intubație oro-traheală și ventilație mecanică cu reluarea ritmului cardiac rapid cu stabilitate hemo-dinamică sub adrenalină până la sfârșitul operației… Pacienta rămâne sub supraveghere în sala de operații sub suspiciunea de embolie amniotică.

La 18:30, pacienta prezintă hemoragie abundentă. Se instituie comisie medicală pentru situații de urgență privind suspiciunea de CID. Se decide reintervenția de urgență pentru curățare’.

Odată cusută s-a făcut comisie medicală, s-a reintervenit, am fost din nou deschisă și am fost curățată’, mai spunea ea. „Ulterior, pacienta este admisă în terapie intensivă având evoluție post-operatorie favorabilă, extubată la 4 ore post-operator, devine conștientă, e dezorientată, respiră spontan, eficient. Și apoi mai sunt alte detalii de „hemodinamică’… Mai departe, scrie așa: „tulburări ale memoriei recente, se cere evaluare neurologică și IRM cerebrală’. Chiar am făcut în următoarele 30 de ore după chestia asta m-au trimis la RMN’, a mărturisit solista.