News

Controversă în lumea modei: motivul pentru care brandul Versace și-a pierdut ambasadorul chinez

ioana pana
August 13, 2019 18:50 PM

După scandalul rasial provocat de campania Dolce & Gabbana de la începutul anului acestuia, iată că un alt brand stârnește o controversă în legătură cu statul chinez.

Pe aceeasi temaUn alt scandal în lumea modei - Designerul Gosha Rubchinskiy este implicat

Brandul Versace și-a pierdut ambasadorul chinez în urma unei controverse legate de o linie de tricouri

După ce a lansat o linie de tricouri care a primit mii de critici în mediul online, casa de modă Versace, sub conducerea Donatellei Versace, și-a pierdut ambasadorul chinez, pe actrița Yang Mi.

Controversa a fost stârnită de linia de tricouri care a ofensat integritatea teritorială a Chinei

Tricourile, inocente la prima vedere, prin imprimeul lor transmit ideea că teritoriile care se află în prezent sub administrația Chinei -Hong Kong și Macao-, ar fi state independente. Acesta este un subiect sensibil pentru autorități, dar și pentru naționaliștii chinezi, care se confruntă de câteva săptămâni cu protestele locuitorilor Hong Kongului, nemulțumiți de conducerea chineză.

Yang Mi a renunțat la titlul de ambasador al brandului Versace

În urma acestui scandal, actrița Yang Mi a renunțat la titlul de ambasador al brandului Versace printr-o declarație pe Weibo, echivalentul chinez al Facebook-ului. „În calitate de cetățean chinez, Yang Mi este indignată că greșeala brandului Versace sfidează într-un mod flagrant integritatea teritorială și suveranitatea Chinei.”, afirmă reprezentantul actriței pe rețeaua de socializare.

Nu a durat mult până când Versace a postat un răspuns pe aceeași platformă socială, cerându-și iertare pentru scandalul stârnit: „Ne cerem scuze pentru acest incident. Design-ul nostru a fost eronat… Este greșeala companiei noastre și regretăm complicațiile cauzate. Versace iubește China și respectă suveranitatea teritoriului său.” În continuare, brandul a declarat că a retras de pe piață și a distrus tricourile cu pricina încă de pe 24 iulie.