News

Cum o poreclesc nepoții pe Regina Elisabeta a II-a

nicoleta.ispasescu
November 6, 2018 10:57 AM

La 92 de ani, Elisabeta a II-a este cea mai puternică femeie a lumii și monarhul cu cea mai îndelungată domnie, dar în intimitate i se spune Lilibeth, iar nepoții o strigă Granny.

Regina Elisabeta a II-a are o personalitate atât de puternică și este un personaj atât de iconic, încât este greu de crezut că cineva i-ar putea spune altfel decât Maiestatea Sa ori Regina.

Cu toate acestea, există câteva persoane care încalcă protocolul regal. Cei patru copii ai Reginei, deși toți au vârste înaintate, încă îi spun acesteia Mummy, în timp ce nepoții îi spun Granny.

Recent, Regina a mai primit o poreclă, de la unul dintre cei șapte strănepoți, iar numele i se potrivește de minune.

Cum o poreclesc nepoții pe Regina Elisabeta a II-a

Elisabeta a II-a este, fără îndoială, cea mai iubită personalitate din Marea Britanie.

În spatele durității sale aparente și al chipului de multe ori impenetrabil se ascunde însă… Granny,bunica a 8 nepoți și a 7 strănepoți, care, ca orice bunică, se topește de drag în preajma copiilor.

Cei mai cunoscuți moștenitori ai Reginei sunt fiii Prințului Charles: Prințul William, al doilea în linie directă la tronul Marii Britanii  – care deja i-a oferit bunicii sale trei strănepoți –, și Prințul Harry, pentru care suverana are o slăbiciune cunoscută de toată lumea și care urmează să o facă pentru a opta oară străbunică, la primăvară.

Elisabeta a II-a mai are 6 nepoți, de la ceilalți trei copii ai ei, dintre care cel mai în vârstă are deja 40 de ani.

Unul dintre strănepoții ei preferați, Prințul George, a poreclit-o pe suverana Marii Britanii pe când avea 2 ani și încă nu vorbea cum trebuie. Numele a prins, iar acum Elisabeta a II-a, în intimitate, este Gan-Gan. Regina mai are, însă, o poreclă, secretă, care a ieșit recent la iveală.

Până de curând, nimeni nu știa cum obișnuiește Prințul Philip să-i spună soției sale. Acest amănunt a ieșit la iveală pentru prima oară datorită filmului The Queen, în care Helen Mirren a jucat rolul Reginei. La momentul acela, lumea a bănuit că era doar o glumă a scenaristului, însă ulterior s-a aflat că porecla este reală și că a fost aflată în urma unei documentări temeinice. Într-una dintre scene, Prințul Filip se urcă în pat și îi spune soției sale: „Dă-te mai încolo, cabbage’ (varză)!”.

Pentru Prințul Philip, Regina este… varză!

Cum să o numești pe cea mai puternică suverană a lumii astfel, chiar dacă îți e soție?!

Există totuși și o explicație…Porecla Reginei provine, se pare, dintr-o expresie franțuzească, mon petit choux sau my little cabbage, care s-ar putea traduce prin draga mea. Din păcate, însă, muzicalitatea limbii franceze nu se regăsește deloc în… varza englezească. Dar probabil că tonul pe care îl folosește Prințul Philip face muzica, așa că…

Sursă: Viva.ro