News

Gloria Vanderbilt s-a stins din viață la 95 de ani

adelina.duinea
June 18, 2019 15:00 PM

După o viață trăită în întregime sub lumina reflectoarelor, moștenitoarea și creatoarea de modă Gloria Vanderbilt s-a stins din viață pe 17 iunie 2019, la 95 de ani. Fiul ei, Anderson Cooper, a făcut dezvăluirea pentru CNN. Potrivit acestuia, Gloria suferea de cancer la stomac.

Pe aceeasi temaCoco Chanel - tot ce nu știai despre creatoarea de modă Coco Chanel!

Gloria Vanderbilt s-a stins din viață la 95 de ani

Deși nu în același timp, pe parcursul vieții sale, Gloria a lucrat ca model, actriță și designer. Cel mai bine este însă cunoscută pentru stilul său de viață extravagant, pentru prieteniile sale cu Truman Capote și Diane von Furstenberg, precum și pentru relațiile sale cu Frank Sinatra, Howard Hughes și Sidney Lumet.

Cu un desăvârșit simț al modei, dar și datorită apartamentului său impecabil decorat, Gloria a captivat întreaga lume pe parcursul a zeci de ani.

Gloria s-a născut pe 20 februarie 1924. Părinții săi au fost Reginald Claypoole Vanderbilt, moștenitorul unei căi ferate, și soția sa, Gloria Morgan Vanderbilt.

Gloria s-a născut în lumina reflectoarelor, venirea ei pe lume fiind „anunțată” în publicația New York Times cu titlul „SOȚII VANDERBILT AU O FIICĂ”. 18 luni mai târziu, după decesul tatălui ei, Gloria a moștenit 4,7 milioane de dolari.

Citește și: Diane von Furstenberg îi predă lui Tom Ford conducerea CFDA! Ce părere are creatoarea de modă despre succesorul ei

În 1934, o luptă pentru custodia ei a început între mama și mătușa sa, Gertrude Vanderbilt Whitney, fondatoarea Muzeului Whitney. Mama Gloriei a pierdut, micuța fiind obligată să locuiască cu mătușa ei.

Ulterior, într-un interviu pentru Vanity Fair, Gloria a mărturisit că cele două nu au fost apropiate. Nefericitul episod a determinat presa să o numească „săraca fată bogată”.

La sfârșitul anilor 1960, picturile și colajele Gloriei au început să primească valuri de aprecieri. Cel mai notabil însă, a fost momentul în care Johnny Carson i-a folosit tablourile pentru a-și decora platoul emisiunii Tonight Show.

Astfel, Gloria și-a croit un drum spre designul textil, mai târziu lansând o colecție din denim care i-a purtat numele și care a definit fuziunea dintre piesele mass-market și cele de lux, în anii 1980.

Citește și: 12 lucruri pe care nu le știai despre Marilyn Monroe!

În cele din urmă, Gloria a câștigat mult mai mulți bani decât cei pe care i-a moștenit. Doar în 1980, veniturile sale erau de 10 milioane de dolari. „Banii pe care ți-i câștigi singur sunt cei cu adevărat reali”, a mărturisit Gloria pentru Financial Times în 2014.

Viața sa personală a fost marcată de tragedie

Viața sa personală n-a fost una ușoară. S-a căsătorit de patru ori și a avut patru copii. Doi cu al doilea soț, Leopold Stokowski, și alți doi cu cel de-al patrulea soț, Wyatt Cooper.

Acesta din urmă s-a stins din viață la 50, în 1978, în urma unei operații. Gloria a mai fost căsătorită cu managerul Pat DiCicco și cu regizorul Sidney Lumet. Fiul ei, Carter Vanderbilt Cooper, s-a sinucis în 1988, la 23 de ani, aruncându-se de la balconul ei.

Cariera sa în modă s-a sfârșit în 1990, focusându-se apoi pe artă și pe scris. A publicat o serie de cărți de poezii și câteva memorii.

În aprilie 2017, Gloria și-a deschis un cont de Instagram. Prin intermediul acestuia, Gloria publica fotografii mai vechi, clipuri din presă și noi picturi.

Sursă: Vanity Fair