News

Meghan Markle și Prințul Harry pun bazele propriei fundații de caritate

andreea voicu
June 21, 2019 10:27 AM

Meghan Markle și Prințul Harry urmează să-şi înfiinţeze o nouă fundaţie de caritate, după ce au decis să renunțe la fundația comună cu Kate Middleton și Prințul William.

Pe aceeasi temaAverea Reginei Elisabeta a-II-a: cât va moșteni primul copil al lui Meghan Markle și Prințul Harry

Ducele si Ducesa de Sussex s-au desprins de organizația în care colaborau cu Ducele și Ducesa de Cambridge, a anunțat Palatul Kensington.

Meghan Markle și Prințul Harry pun bazele propriei fundații de caritate

Cu toate acestea, cuplurile sunt nevoite să respecte angajamentele regale viitoare, potrivit consilierilor palatului, care neagă zvonurile despre o ruptură între cei patru. 

Palatul Kensington a explicat că decizia vizează ca activitatea şi responsabilităţile alteţelor lor regale să fie cât mai complementare posibil pe măsură ce se pregătesc pentru funcţiile lor viitoare şi că activităţile caritabile să corespundă mai bine cu noile lor case.

Ducele și ducesa de la Cambridge și ducele și ducesa din Sussex sunt incredibil de mândri de ceea ce au realizat împreună prin intermediul Fundației Regale.

Cele două cupluri regale sunt mândre că au înființat o organizație de caritate care a avut și va continua să aibă un impact semnificativ pe termen lung, schimbând viața multor persoane. 

Concret, în următoarele luni, Fundaţia Regală va deveni principala organizaţie caritabilă şi filantropică a ducilor de Cambridge. Această fundaţie se ocupă în special de ‘bunăstarea militarilor şi a foştilor combatanţi, de copii şi adolescenţi, de protejarea speciilor ameninţate şi de mediul înconjurător, dar şi de problemele de sănătate mintală’.

Prințul Harry şi Meghan vor stabili propria lor fundaţie caritabilă cu sprijin operaţional, pentru o perioadă de tranziţie, de la Fundaţia Regală.

La începutul anului, Harry şi Meghan au părăsit Palatul Kensington de la Londra, unde locuiau alături de William şi Kate, pentru a se instala la Frogmore Cottage din Windsor, la 40 de kilometri vest de capitală, unde îşi cresc primul copil, pe Archie, născut pe 6 mai. Prințul Harry și-a mutat biroul de la Palatul Kensington până la Palatul Buckingham. 

Unele dintre inițiativele Fundației Regale includ programul de sănătate mintală Heads Together, primul serviciu britanic de asistență și jocurile Invictus.

Deci, până când Meghan și Harry își vor începe propria organizație, care ar putea fi înființată înainte de finalul lui 2019, ei vor lucra în continuare cu William și Kate.

Sursa: wmagazine