News

Meghan Markle și Prințul Harry și-au botezat copilul! Primele imagini de la eveniment

andreea voicu
July 6, 2019 22:15 PM

Sâmbătă, 6 iulie, Meghan Markle și Prințul Harry și-au botezat copilul! Bebelușul Archie Harrison a fost creștinat de arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane, în cadrul unei ceremonii private la capela St. George de pe domeniul Windsor. Au participat în jur de 25 de persoane

Meghan Markle și Prințul Harry și-au botezat copilul!

Numele nașilor micuțului de două luni nu au fost făcute publice, fapt pentru care presa britanică i-a criticat pe Ducii de Sussex. De asemenea, și pentru faptul că au ținut întregul eveniment departe de ochii publicului. Marii absenți au fost Regina Elisabeta și Prinţul Philip, care au avut alte angajamente oficiale.

La câteva ore de la botez, Meghan Markle și Prințul Harry au publicat primele fotografii oficiale de la botezul lui Archie, pe contul lor de Instagram. Cu această ocazie, admiratorii casei regale au putut vedea clar chipul micuțului.

Cele două fotografii îi fățișează pe Meghan Markle și Prințul Harry în Green Drawing Room din castelul Windsor. Micuțul este ținut în brațe de mama sa, în timp ce Harry stă alături de ei. Ducii de Sussex sunt înconjurați de membrii familiei, Kate Middleton și Prințul William, Prințul Charles și Camilla, mama lui Meghan, Doria Ragland, dar și surorile regretatei Diana.

Archie a purtat o replică a rochiei Honiton

La biserică, Archie Mountbatten-Windsor a purtat aceeași ținută cu care au fost îmbrăcați verișorii săi, Prințul George, Prințesa Charlotte şi Prinţul Louis, copiii Ducilor de Cambridge, când au fost creștinați.

Tradiția regală prevede ca bebelușii regali să fie îmbrăcați într-o replică a rochiei Honiton din dantelă și satin, pe care regina Victoria a comandat-o pentru botezul fiicei sale, Prințesa Victoria, în 1841. Ținând cont că ținuta este mult prea fragilă pentru a mai putea fi îmbrăcată, aceasta este păstrată în arhivele familiei. Pe parcursul a 163 de ani, rochia originală a fost purtată de 62 de bebeluși regali.

‘Ducele și Ducesa de Sussex sunt extrem de bucuroși să împărtășească fericirea acestei zile și ar dori să mulțumească tuturor fanilor din lume pentru interesul arătat. Aceștia se simt onorați că la acest eveniment special au avut alături familia și pe nașii lui Archie’, se arată într-un comunicat dat de un purtător al Familiei Regale.