News

Motivul real pentru care fiul Zinei Dumitrescu a decis să o interneze într-un azil în ultimii ei ani de viață

Verdict.ro
March 29, 2019 11:55 AM

Apropiaţii Zinei Dumitrescu l-au judecat adesea pe Cătălin Negreanu, unicul ei fiu, că şi-a „aruncat” mama într-un azil. Cu toate acestea, bărbatul a susţinut mereu că s-a simțit depăşit de situaţie din cauza bolii mamei sale. Zina Dumitrescu suferea de Alzheimer, problemă de sănătate serioasă care îi afecta memoria.

Motivul real pentru care fiul Zinei Dumitrescu a decis să o interneze într-un azil în ultimii ei ani de viață

În anul 2012, Cătălin a mutat-o pe Zina Dumitrescu, după un an petrecut la azilul Mătăsaru din judeţul Dâmboviţa, la o casă de bătrâni de lux din Ghermăneşti. Aici, „Mama Zina” şi-a petrecut ultimii șapte ani din viaţă.

Citește și: Viața Zinei Dumitrescu

O bună perioadă de timp, Cătălin n-a luat legătura cu mama lui. Din 2017, însă, începuse să petreacă ceva mai mult timp cu ea. Când venea, creatoarea de modă era extrem de bucuroasă.

Directorul azilului, Ion Cassian, a povestit că regretata creatoare de modă ar fi vorbit la telefon cu fiul ei simţind că i se apropie sfâşitul, scrie Click!. În ultimul timp, Zina Dumitrescu era foarte slăbită. Stătea mai mult singură, refuza să mai mănânce și nu îi plăcea să ia medicamente.

Citește și: Mesajul emoționant transmis de Dana Săvuică după decesul Zinei Dumitrescu

Zina Dumitrescu a făcut 21 de întreruperi de sarcină 

„Eu am făcut 21 de avorturi! Profesorul Panait Sârbu m-a îngrijit întotdeauna. M-am dus la el pentru aproape toate chiuretajele pe care le-am făcut. Le-am făcut prin laminare.

Este un lemn din nu ştiu ce ţară africană, care, în contact cu secreţiile vaginale, se umflă şi produce o dilataţie lentă de col uterin. Fără durere, fără nimic. Seara mă interna, îmi făcea o anestezie, îmi punea laminarea, mă trezeam apoi şi nu aveam nimic”, mărturisea Zina Dumitrescu, potrivit Libertatea.

Prima întrerupere de sarcină a avut loc la doar 20 de ani.