News

Premiile Oscar 2020: tot ce trebuie să știi despre eveniment

iulia.statie
January 14, 2020 15:40 PM

În timp ce vedetele de la Hollywood profită de evenimentele ce sărbătoresc performanțele din industria filmului, premiile Oscar 2020, cel mai iubit și așteptat fenomen, în sfârșit prinde formă. Totuși, cine va prezenta ceremonia, care sunt nominalizații, dar cel mai important, cine va duce acasă premiile? Înainte de a urmări evenimentul mult așteptat, iată tot ce trebuie să știi:

Pe aceeasi temaGloburile de Aur 2020: lista completă a câștigătorilor

Ce reprezintă Academy Awards?

Academy Awards, cunoscute ca și premiile Oscar, sunt trofee oferite pentru munca depusă de către staruri în industria filmului. Acestea sunt găzduite în fiecare an de către Academy of Motion Picture Arts and Sciences, iar show-ul spectaculos oferit de eveniment pune în evidență toate momentele minunate din entertainment din anul trecut. Prima ceremonie de acest fel a fost ținută în 1929, iar la TV a apărut pentru prima oară în 1953, înregistrând o audiență de 34 milioane de urmăritori.

Cine va prezenta evenimentul?

Anunțul cu privire la prezentator nu a fost încă făcut, deși evenimentul poate fi ținut și fără această persoană cheie. În 2019, ceremonia nu a avut un prezentator pentru prima oară în 30 de ani și s-au întregistrat 29,6 milioane de urmăritori, cu o creștere de 12% față de 2018.

Unde va avea loc evenimentul?

Aflat la a 92-a ediție, premiile Oscar vor avea loc pe 9 februarie 2020, la teatrul Dolby din Hollywood.

Care este lista nominalizărilor?

Printre peliculele nominalizate pentru un premiu Oscar se numără „Joker”, „The Irishman”, „The Parasite”, „Little Women”, „Once Upon a time… in Hollywood”. Cea de-a 92-a gală a premiilor Oscar, cel mai așteptat eveniment al anului, va avea loc pe 9 februarie, la teatrul Dolby din Hollywood. Lista completă a nominalizărilor o puteți vedea aici.

Cum sunt selectați câștigătorii?

Se speculează că Academy of Motion Picture Arts and Sciences are aproximativ 9000 de membrii, însă numărul real este un secret. Aceștia sunt divizați în departamente, fiecare reprezentând o anumită disciplină. Majoritatea nominalizaților sunt aleși de către departamentul potrivit, spre exemplu: actorii vor alege actori, regizorii vor nominaliza regizori, dar toți membrii vor alege nominalizații pentru premiul ‚Cel mai bun film’. Apoi, toate aceste persoane trec la următorul pas, votul. La premiul menționat mai sus, membrii sunt rugați să facă un top, de la cel mai nereușit film la cel mai bun.

Ce invitați vor participa la ceremonie?

Membrii academiei, nominalizații și tot cei ce fac parte din studio-urile de producție vor participa la premiile Oscar. Printre ei vor mai fi prezenți și sponsori și persoane din media.

Care este dress code-ul?

Dress code-ul de la premiile Oscar este într-o constantă schimbare. În 1968, designer-ul Edith Head a discutat cu toți invitații, iar femeile au purtat rochii lungi, de seară, în timp ce bărbații au optat pentru white tie. Recent, covorul roșu a oferit vedetelor și o alternativă mai relaxată: black-tie. Pentru bărbați, acest lucru înseamnă o ținută formată din costum, iar femeile trebuie să poarte rochii lungi făcute din materiale de lux. Totuși, acest dress code nu este extrem de strict, iar invitații sunt încurajați să experimenteze. În 1999, Celine Dion a apărut purtând un costum, iar în 2001, Bjork a îmbrăcat o rochie într-o formă ce aducea aminte de o lebădă uriașă.

De ce sunt premiile Oscar atât de importante?

Având o istorie încă din 1929, premiile Oscar sunt mai vechi ca Globurile de Aur sau premiile BAFTA (ce au fost organizate din 1944, respectiv 1947). În timp ce Globurile de Aur împart nominalizații în două categorii, film și TV, premiile Oscar au pregătite premii pentru mult mai multe persoane. Mai mult, la acest eveniment uriaș, votul se face printr-o bază uriașă formată din cei mai buni din această industrie, în timp ce Globurile de Aur sunt găzduite de către Hollywood Foreign Press Association, ce are aproximativ 90 de persoane.

Ce primesc invitații în cadrul acestui eveniment?

La acest eveniment se va oferi un cadou în valoare de 148 000 dolari, ce conține o croazieră de lux, produse de beauty și dulciuri. În fiecare an nominalizații primesc acest dar.

Câți oameni participă la ceremonie?

Teatru Dolby, ce găzduiește premiile Oscar încă din 2002, are o capacitate de 3400 de oameni, potrivit Vogue.