News

Premiile Grammy 2019: Childish Gambino, marele câştigător de duminică seara, în Los Angeles

nicoleta.ispasescu
February 11, 2019 09:48 AM

Childish Gambino, numele de scena al actorului Donald Glover, a obţinut patru trofee, pentru piesa „This Is America”, la ediţia de anul acesta, a 61-a, a premiilor Grammy, decernate duminică seară, în Los Angeles, potrivit Associated Press.

Premiile Grammy 2019: Childish Gambino, marele câştigător de duminică seara, în Los Angeles

Piesa „This Is America”, referitoare la identitatea populaţiei de culoare şi brutalitatea poliţiei, a fost desemnată cel mai bun cântec al anului, devenind prima piesă rap din istorie recompensată cu prestigiosul trofeu.

Piesa a mai primit premiile Grammy pentru cea mai bună înregistrare a anului, cel mai bun videoclip muzical şi cea mai bună interpretare rap.

Premiile Grammy 2019 au avut loc duminică seara în Los Angeles

Kacey Musgraves a câştigat mult râvnitul premiu Grammy pentru cel mai bun album al anului, „Golden Hour”, dar şi trofeele pentru cea mai bună piesă country, „Space Cowboy”, şi cea mai bună interpretare country, „Butterflies”.

Și canadianul Drake a participat la ceremonie, unde a primit premiul pentru cel mai bun cântec rap, „God’s Plan”. Lady Gaga şi Brandi Carlile au câştigat fiecare câte trei premii Grammy.

Citește și: Nominalizările la Premiile Grammy 2019!

Astfel, Carlile – artista cu cele mai multe nominalizări anul acesta, şapte – a câştigat premii Grammy în categoriile dedicate genului Americana şi American Roots.  Iar Lady Gaga a primit trofee pentru cea mai bună interpretare a unui duo/grup pop, pentru „Shallow”, de pe coloana sonoră a filmului „A Star Is Born” (împreună cu Bradley Cooper), dar şi cea mai bună interpretare pop, pentru „Joanne”.

Piesa „Shallow” a mai primit premiul pentru cel mai bun visual media. Ceremonia de duminică seară a fost dominată de femeile din industria muzicală americană. Michelle Obama, fosta primă doamnă a SUA, a avut o apariţie surpriză în deschiderea evenimentului de la Staples Center din Los Angeles. Acolo, vedete precum artista hip-hop Cardi B, Lady Gaga, Jennifer Lopez, actriţa Jada Pinkett Smith şi gazda Alicia Keys au vorbit despre puterea muzicii.

Citește și: Grammy 2018! Cum s-au îmbrăcat vedetele