News

Prognoza meteo la munte pentru săptămâna 27 ianuarie - 2 februarie. Câți centimetri are stratul de zăpadă în principalele stațiuni

A. S.
January 27, 2020 11:36 AM

Prognoza meteo pentru ultima săptămână din luna ianuarie 2020 anunță, la munte, temperaturi mai ridicate decât este normal în această perioadă din an. Cu toate acestea, stratul de zăpadă în principalele stațiuni montane permite împătimiților sporturilor de iarnă să se desfășoare în condiții optime.

Meteorologii au anunțat că maximele  vor continua să fie ridicate până la finalul lunii ianuarie. Începând cu data de 4 – 5 februarie temperaturile vor mai scădea ușor astfel încât la finalul prognozei meteo maximele se vor situa între 5 și 8 grade Celsius. De asemenea, minimele vor cobârî în mai multe regiuni din România sub pragul înghețului. Ninsorile sunt așteptate după data de 28 ianuarie.

Prognoza meteo la munte, în perioada 27 ianuarie-2 februarie 2020

La munte, perioada cu cele mai ridicate temperaturi va fi între 27 şi 30 ianuarie, când media maximelor se va situa între 3 şi 5 grade, iar a minimelor între -5 şi -2 grade. În restul intervalului vor fi maxime a căror medie regională va avea valori între -6 şi un grad, iar media minimelor va fi între -12 şi -6 grade. Trecător, vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ.

De temperaturi ceva mai scăzute vom avea parte în ultima jumătate a lunii februarie, însă acestea vor rămâne peste limitele specifice perioadei în care ne aflăm. În ceea ce privește cantitățile de precipitații, acestea vor fi deficitare în mai toate regiunile țării, dar mai ales în cele extracarpatice. Potrivit ANM, există posibilitatea să apară și unele fenomene extreme de scurtă durată, însă acestea nu pot fi prognozate pentru moment.

Citește și: COSTUME DE SKI PERFECTE PENTRU POZELE TALE DE PE INSTAGRAM!

Câți centimetri are stratul de zăpadă în ianuarie 2020

În principalele stațiuni montane, ]n luna ianuarie 2020,  stratul de zăpadă este suficient pentru a se schia în condiții normale.

Stratul de zăpadă în Poiana Brașov

În Poiană sunt în total 9 pârtii și sunt toate deschise pentru schiat în condiții optime și anume: pârtia Bradul, Kapanzel, Lupului, Sulinar, Ruia, Drumul Roșu, Stadion, Subteleferic și Sub Teleferic Icpat. Stratul mediu de zăpadă este de 44 de centimetri.

Stratul de zăpadă în Păltiniș

Stațiunea Păltiniș situată în județul Sibiu are în total 8 pârtii, dintre care 7 sunt deschise: pârtia Paloș, Panorama Sibiului, Poiana Poplăcii, La Gâscani, Arena, Oncești 1 și Oncești 2. Stratul mediu de zăpadă este 45 de centimetri.

Stratul de zăpadă la Sinaia

Stratul de zăpadă pe pârtiile din Sinaia este, în medie, de 25 de centimetri. În total, în Sinaia sunt 16 pârtii, însă momentan, dintre acestea sunt deschise doar 6 și anume: Valea Dorului 1, Valea Dorului Variantă, Valea Soarelui, Valea Soarelui 2, Lăptici 1 și Lăptici 2.

Stratul de zăpadă în Bușteni

Începând din 2020 sezon în partea superioară a pârtiilor a fost montată o bandă transportoare care deservește atât segmentul Kalinderu Plecare cât și pârtia de săniuș. Pârtia de săniuș și Kalinderu Plecare sunt în stare foarte bună. În fiecare seară funcționează nocturnă . În Bușteni sunt în total 3 și toate sunt deschise: Kalinderu 1, Fun Park, Kalinderu 2. Stratul de zăpadă este, în medie, de 28 de cm.

Stratul de zăpadă în Azuga

În total, în Azuga sunt 7 pârtii, dintre acestea fiind doar cinci deschise și anume:Cazacu începători, Cazacu, Cazacu Bretea, Cazacu Variantă, Sorica. Stratul de zăpadă mediu este de 27 de centimetri,

Pârtia Sorica este foarte bună exceptând zonă de intrare care este încă deficitara în zăpada și unde se mai găsesc pietre.

Stratul de zăpadă în Predeal

Începând din 30 dec 2019, în Predeal, nocturna funcționează zilnic până la oră 21.00. Această este funcțională pe pârtia Clăbucet Sosire și este deservită de bandă transportoare și de instalația de teleschi.

Citește și: PLECI LA SKI? ECHIPEAZĂ-TE CORESPUNZĂTOR!