News

Vedetele l-au omagiat pe Kobe Bryant la decernarea premiilor Grammy

ioana pana
January 27, 2020 09:35 AM

Vestea devastatoare a morții lui Kobe Bryant a șocat întreg mapamondul. Baschetbalistul a decedat într-un accident de elicopter alături de fiica sa, Gianna, în apropierea regiunii Calabasas, în California, duminică, 26 ianuarie.

Pe aceeasi temaVedetele au petrecut la Pre-Grammy Gala 2020, în California!

În aceeași noapte a avut loc decernarea premiilor Grammy, un eveniment de anvergură care reunește celebrități an de an în Los Angeles, California. De peste un deceniu, evenimentul are loc pe arena Staple Center, un loc cunoscut pentru performanțele lui Kobe Bryant, care în anul 2006 a înscris un record de 81 de puncte, cel mai mare scor din istoria ligii de baschet NBA.

Vedetele l-au omagiat pe Kobe Bryant la decernarea premiilor Grammy

Tragedia a impresionat, dincolo de fanii sportivului, mulți colegi de breaslă și celebrități care l-au apreciat pe tot parcursul carierei sale, astfel încât noaptea Grammy-urilor a fost inevitabil marcată de moartea lui Bryant. Premergător decernării premiilor, la Los Angeles Staples Center, arena unde Bryant a scris istorie, a fost ținut un moment de reculegere în memoria baschetbalistului, de către CEO-ul Interim Recording Academy, Harvey Manson Jr.: „După cum mulți dintre voi știți, astăzi l-am pierdut pe Kobe Bryant într-un tragic accident de elicopter. Suntem în casa lui, așadar vă invit să vă alăturați unui moment de reculegere.”

Covorul roșu a fost, de asemenea, marcat de moartea lui Bryant. Vedetele care și-au exprimat respectul față de baschetbalist prin intermediul aparițiilor au fost Diplo, Smokey Robinson, H.E.R, Dj Khaled, Trevor Noah, Common și nu numai. Declarația lui Diplo pentru E! a fost una emoționantă: „Să fii aici, acum, pe Staples, și să te uiți în sus să îi vezi echipamentul. (…) Simți energia, nu doar energia Grammy-urilor (…), ci energia pe care el a adus-o în Los Angeles timp de 20 de ani.”

Mai mult, Jonas Brothers au refuzat să acorde interviuri și au purtat funde violet în cinstea lui Kobe, iar Priyanka Chopra a avut numărul baschetbalistului, „24”, scris pe una din unghii. Lizzo a deschis decernarea premiilor printr-un moment pe scenă, la începutul căruia a spus: „Asta este pentru Kobe”. Cântăreața Alicia Keys s-a referit la stadionul Staples Center prin sintagma „Casa pe care Kobe a construit-o” și a dedicat o melodie în memoria baschetbalistului.

În afara arenei s-au adunat fanii devastați ai lui Bryant, înainte și în timpul decernării premiilor. Unul dintre aceștia a declarat pentru KTLA: „nu am știut unde altundeva să mergem”.