Vedete

Noi detalii despre boala rară de care suferă Celine Dion: ”Sistemul nervos a fost lovit primul”

Camelia
December 13, 2022 12:16 PM

Noi detalii despre boala rară de care suferă Celine Dion. Cu lacrimi în ochi, Celine Dion anunța în urmă cu doar câteva zile că suferă de o boală gravă. Aceasta afectează o persoană dintr-un milion. Și din acest motiv este nevoită să își anuleze concertele pe care le avea programate pentru anul 2023. Biograful ei oficial a oferit noi detalii despre problemele de sănătate cu care se confruntă marea artistă.

„Am probleme de sănătate de multă vreme și îmi e foarte greu să înfrunt aceste dificultăți și să vorbesc despre lucrurile prin care trec. Recent, am fost diagnosticată cu o foarte rară afecțiune neurologică, numită sindromul omului înțepenit. Ce afectează cam unul dintr-un milion de oameni”, și-a început discursul Celine Dion, zilele trecute. Artista a anunțat că se confruntă cu o tulburare neurologică foarte rară, cunoscută sub numele de sindromul persoanei rigide.

Noi detalii despre boala rară de care suferă Celine Dion

Scriitoarea Elisabeth Reynaud, cea care a scris cel puțin două biografii ale cântăreței, a vorbit despre cauzele acestei boli rare care afectează sistemul nervos. Biograful oficial al cântăreței susține că:

”Sistemul nervos a fost lovit primul. (…) sunt mușchii, evident este vocea, este modul de a se ridica, tot sistemul ei nervos a explodat complet după cele două mari încercări”, făcând referire la decesul soțului ei, René Angelil, care s-a stins în anul 2016, dar și la trecerea în neființă a mamei sale, Thérèse, în anul 2020.

Potriviu spuselor acesteia, suferința provocată de moartea soțului și a mamei sale ar fi accelerat problemele de sănătate ale artistei.

”Publicul este un canibal care devorează artiștii. Celine Dion a fost devorată timp de 30 de ani. Și-a dat sufletul, trupul, puterea, viața și apoi dintr-o dată a avut o lovitură mare, pierderea celor doi stâlpi ai vieții. Dintr-o dată i-au dispărut cei doi stâlpi și s-a prăbușit”, a mai declarat Elisabeth Reynaud.

Celine Dion, mărturisiri în lacrimi

Celina Dion a mărturistit că această boală rară de care suferă îi afectează nu numai cariera profesională, ci și viața de zi cu zi.

„Câteodată, îmi cauzează dificultăți când merg, nu-mi permit să-mi folosesc corzile vocale pentru a cânta așa cum sunt obișnuită. Îmi e greu să vă spun astăzi că acest lucru înseamnă că nu voi fi pregătită ca în februarie să-mi reîncep turneul din Europa. Am o echipă grozavă de doctori care mă ajută să fiu mai bine. Copiii mei prețioși mă sprijină și-mi oferă speranță. Muncesc din greu, în fiecare zi, cu terapeuți în medicina sportivă, pentru a-mi reclădi puterea și capacitatea de a fi pe scenă din nou, dar trebuie să admit că este o luptă grea. „, a fost o parte din mesajul artistei.