Fashion

Noul documentar ”Martin Margiela” se va lansa la începutul lui noiembrie

irina.letitia
October 15, 2019 16:37 PM

”MARTIN MARGIELA IN HIS OWN WORDS” este numele filmului documentar ce se va lansa la începutul lunii noiembrie, la New York, avându-l ca protagonist pe designerul belgian,Martin Margiela, creatorul casei ce îi poartă numele. Acesta este realizat de Reiner Holzemer.

Noul documentar ”Martin Margiela” se va lansa la începutul lui noiembrie

Martin Margiela este unul dintre cei mai discreți designeri contemporani, iar în luna mai a acestui an au apărut primele informații despre un film ce îi este dedicat. Documentarul, intitulat ”Martin Margiela In His Own Words” va avea premiera pe 8 noiembrie, în cadrul festivalului de film Doc NYC.

Vezi această postare pe Instagram

We are proud and happy to announce a first festival selection by @docnycfest #docnyc for #margielainhisownwords – Documentary directed by #reinerholzemer @reinerholzemer Produced by #reinerholzemer and Aminata Productions @aminata.sambe , music by @deus_band #deusband , editor @helmarjungmann – Graphics by @studiodaoudi – Photograph by @marinafaust #marinafaust – International Sales @dogwoof #dogwoof #martinmargiela #maisonmartinmargiela – MMM shows by #villaeugenie @villaeugenie #palaisgalliera – Make up by @ingegrognard #ingegrognard #fashionmyth #fashionweek #parisfashionweek #maisonmargiela #margiela #documentaryfilm #fashiondocumentaries #filmfestivals #documentaryfilmfestival #internationalfilmfestival #fashionfilmfestival #vlaamsaudiovisueelfonds #flandersimage #fffbayern #dfff #casakafkapictures Belgian tax shelter #arte #rtbf #vrtcanvas – @uplink_film @nfpfilms @pioner_cinema International – Release dates to be confirmed later – follow @margielainhisownwords for more info in the coming months

O postare distribuită de margiela_in_his_own_words (@margielainhisownwords) pe

Pelicula se anunță cu atât mai interesantă cu cât misteriosul designer nu s-a arătat publicului de câtiva ani (excepție făcând expoziția pe care a realizat-o în 2018). Cunoscut pentru discreția sa, Martin Margiela a preferat să stea cât mai departe de ochii presei, de-a lungul carierei. Deși hainele sale sunt extrem de căutate, el nu a acordat niciodată un interviu și rămâne în culise după prezentările sale de modă, spre deosebire de ceilalți designeri.

Fața lui nu este cunoscută public, iar de-a lungul carierei sale a apărut o singură fotografie cu el, realizată în 1997 de Marcio Madeira, dar care nu a fost totuși confirmată. Toată corespondența sa cu presa se realizează prin fax și până și eticheta brandului său este cât se poate de low-profile. Aceasta este imprimată pe pânză albă, simplă, pe care sunt inscripționate cifre de la 0 la 23.

Designerul a lucrat nume importante ale modei, înainte de a pune bazele propriei afaceri. Între 1985 și 1987 Margiela a lucrat alături de Jean Paul Gaultier. Intre 1997 și 2003, a fost directorul creativ al casei Hermes, linia de damă, iar în 2010 a fost numit membru al Camerei Sindicale a modei Haute Couture.