O mai ții minte pe Anna Kournikova? Celebra tenismenă impresiona cu talentul și frumusețea ei. Ce face la 40 de ani

elena.toader
June 29, 2021
June 29, 2021

Anna Kournikova a devenit celebră datorită frumuseții ei, dar și performanțelor din tenis pe care le-a atins la o vârstă extrem de fragedă.

Ochii ei albaștri, părul blond și zâmbetul răvășitor au făcut din ea una dintre cele mai râvnite femei din lume. A fost poreclită chiar ”virusul rusesc”.

Anna Kournikova a devenit celebră dinainte de a deveni nora lui Julio Eglesias, datorită frumuseții ei. Încă de pe vremea în care juca tenis, rusoaica a atras privirile fanilor, mai ales că pentru o perioadă s-a aflat și în Top 10 WTA.

Ana Kournikova a ocupat locul 8 WTA în 2000, dar nu a câştigat niciun titlu în circuitul profesionist, la simplu. Ea s-a retras în 2003, în urma unor accidentări. Cea mai bună performanţă a ei la un Grand Slam a fost semifinala jucată în 1997, la Wimbledon. Totuşi, rusoaica s-a impus de două ori la Australian Open (1999 si 2002), la dublu.

Cine e Anna Kournikova

Annea Sergeyevna Kournikova s-a născut pe 7 iunie 1981, la Moscova, într-o familie de sportivi. Tatăl Sergei Kournikov, fost campion la lupte greco-romane, iar mama Alla, fostă alergătoare în proba de 400 de metri, la atletism. „Eram tineri şi ne plăcea să ducem o viaţă sănătoasă, sportivă, aşa că Anna a crescut într-un mediu bun încă din primii ani“, îşi aminteşte tatăl Sergei.

Anna a debutat în tenisul de performanţă la doar 14 ani. Un an mai târziu, a ajuns până în turul patru al unui turneu de Mare Şlem, cel de la US Open şi să fie numită nou-venita anului în circuitul femin de tenis.

La Wimbledonul din 1997, Kournikova face istorie, devenind a doua jucătoare de tenis din era open care ajunge în semifinale, la debutul în acest turneu. Şi rusoaica încă deţine recordul pentru cea mai tânără semifinalistă din istoria Wimbledonului, la vârsta de doar 15 ani.

Anna și Enrique sunt împreună de aproape două decenii

Enrique Iglesias şi Anna Kournikova s-au cunoscut pe platourile de filmare pentru clipul piesei „Escape”. De atunci au rămas împreună, deși la un moment dat s-au despărțit pentru câteva luni.

Enrique a vorbit,, în trecut, despre relația sa cu Anna. Artistul recunoaște că nu credea că vor rămâne atâta timp împreună. Eu și Anna suntem împreună de 15 ani, da, este o perioadă lungă și ca să fiu sincer, recunosc că nu mă așteptam să pot sta într-o relație atâția ani. Anna este amuzantă, luptătoare, independentă și aș mai putea adăuga și alte calități”declara artistul cu ceva timp în urmă.

Și-au păstrat relația departe de ochii publicului. Anna s-a retras din tenis în 2007. Cei doi trăiesc pe o insulă din Miami, deși au scos casa la vânzare din 2018.

Sursa foto: Anna Kournikova Facebook 

 


Share