Fashion

O nouă colaborare: "Adidas Meets Fiorucci". Iată colecția!

ioana pana
February 17, 2019 12:03 PM

Dacă „brandul cu trei linii”, Adidas, categoric nu are nevoie de o introducere, Fiorucci nu s-a bucurat de atât de multă publicitate de-a lungul timpului, așa că o mică istorie a casei ar fi de folos. Fiorucci este un brand italian fondat de Elio Fiorucci în 1967.

Căpătând notorietate în Statele Unite în anii ’70-’80, a fost primul care a pus pe piață jeanșii strech, imprimeul camuflaj și pe cel leopard.

O nouă colaborare: „Adidas Meets Fiorucci”. Iată colecția!

De altfel, la momentul respectiv, criticii numeau brandul „un fel de Studio 54, dar pentru timpul zilei”. Elio, directorul creativ și fondatorul, a murit în 2015, Fiorucci fiind vândut și reîncepându-și activitatea abia în septembrie 2017, sub conducerea lui Janie și Stephen Schaffer.

În urmă cu câteva săptămâni, collab-ul celor două branduri a fost anunțat de o campanie colorată, „playful”, în care sunt prezente elemente definitorii atât pentru Fiorucci, cât și pentru Adidas, iar pe 15 februarie colecția a fost lansată. Piesele sunt cele clasice, chiar iconice, reinterpretate în fuziunea celor două estetici diferite.

Tricouri cu trei dungi pe mâneci, dar și cu îngerașii „semnătură” ai Fiorucci, tracksuit-uri din vinyl, adidași low top și genți de sport. Iată o parte a colecției:

 

View this post on Instagram

 

That black vinyl track top. Tap it to InstaShop it. Fiorucci meets Adidas. Adidas meets Fiorucci. The super charged electric collection now online and in store. Be quick! @fiorucci @adidasoriginals

A post shared by FIORUCCI (@fiorucci) on