Fashion

Ochelari de soare în trend, în 2019

irina.letitia
June 25, 2019 16:15 PM

Ochelarii de soare sunt cel mai cool și util accesoriu pe care îl poți purta vara. In 2019, ochelarii de soare sunt atipici, nonconformiști, exuberanți pe alocuri. Iți propunem să vedem împreună care sunt trendurile anului și în ce stil de ochelari merită să investești!

Ochelari de soare în trend, în 2019

Vom  începe cu modelul care domină ultimul an: ochelarii de soare inspirați de anii 90 sau mai scurt, ochelarii skinny. Sunt mici, au lentila îngustă, rama poate să existe sau nu, și deși protecția împotriva razelor UV  nu este la cote maxime, sunt cu siguranță unul dintre cele mai cool modele pe care le poți purta în această perioadă.  Au un aer ușor rebel, perfect pentru ținute de zi cu personalitate.

Tot din zona retro, o parte din ochelarii de soare la modă în 2019 sunt inspirați de perioada hippie, îndeosebi anii 70. Aceștia, spre deosebire de predecesorii săi (puțin mai sus), sunt exagerați ca dimensiuni, lentilele sunt mari, uneori și ramele. Rotunzi sau dreptunghiurari ( în stil future), sunt aproape un clasic în materie. Chic și eleganți, pot fi purtați atât alături de ținute de zi casual, cât și alături de outfit-uri elegante, prețioase.

Un new entry în tendințele ochelarilor de soare sunt cei sport. Desigur, ochelarii sport există dintotdeauna, însă anul acesta ei trec granița dedicată strict activităților fizice și devin accesoriu fashion.  O parte dintre ei sunt de dimensiuni mici, cu o formă aerodinamică ( în stilul celor de ciclism de exemplu), alții se duc spre o zonă futuristă, de tipul ochelarilor de soare mască.

Aceștia din urmă sunt extrem de practici, acoperind o mare parte din chip, însă trebuie să ai grijă dacă îi porți la plajă, deoarecele te vei bronza cu urme. Kim Kardashian, Carine Roitfeld sau Christine Centenara sunt deja mari fani ai acestui trend, confirmare că ar trebui să investești și tu într-o astfel de pereche.

Dacă tot ne aflăm în zona exageratului, la început ca dimensiuni, iată că se poartă și un alt tip de maximizare: ochelarii bling-bling. I-au văzut cu precădere la Gucci și Dolce & Gabbana și se traduc prin ochelarii exagerat de accesorizați, tip bijuterie.

Nu oricine poate să îi poarte, fiind un stil destul de riscant. Opulenți, dar la limita vulgarității, au nevoie de un outfit foarte bine construit pentru un efect reușit.

Acestea sunt trendurile majore ale anului 2019 în materie de ochelari de soare. Ti-am pregătit o selecție de piese perfecte pentru vara aceasta, pe care o poți studia în galeria foto!