News

Olivia de Havilland, actrița cunoscută din filmul Pe Aripile Vântului, a decedat

iulia.statie
July 27, 2020 10:54 AM

Lumea cinematografiei este în doliu! Actrița Olivia de Havilland, ce a jucat în pelicula ‚Pe aripile vântului’, a plecat dintre noi la vârsta de 104 de ani. Aceasta a fost cea mai longevivă stea de la Hollywood, alături de Kirk Douglas, născut și el în 1016.

Pe aceeasi tema22 de ani de la moartea Prințesei Diana. Află mesajul din spatele celei mai controversate apariții ale sale

Olivia de Havilland a decedat

Actrița s-a născut în Japonia, într-o familie britanică, la data de 1 iulie 1916, având un tată avocat, Walter de Havilland și o mamă actriță, de la care a moștenit talentul. Aceasta a fost verișoara lui Sir Geoffrey de Havilland.

Părinții ei au decis să se despartă, iar mama sa a decis să se mute aproape de San Francisco, la Saratoga. Deși Olivia se pregătea să devină profesoară de limba engleză, un alt drum se deschidea în fața acesteia. La fel ca mama sa, avea pasiunea pentru teatru în sânge și făcea parte dintr-o lume de amatori.

Cum a devenit cunoscută actrița

În 1934, ea este remarcată de către Max Reinhardt în ‚Visul unei nopți de vară’. Imediat după ce a văzut-o cum joacă, regizorul a și angajat-o, ea primind un contract de cinci ani cu Warner Brothers. În următorii ani, Olivia cunoaște succesul și joacă în mai multe pelicule. Ea a fost alături de Errol Flynn în 8 filme, devenind cel mai celebru cuplu de pe ecrane.

În 1939, ea o joacă pe Melanie Hamilton în filmul ‚Pe aripile vântului’, rol ce îi va schimba total viața și o va face să devină una dintre cele mai cunoscute vedete de la Hollywood. Vedeta primește 9 premii Oscar pentru acest rol și cele mai mari încasări de la vremea aceea.

„Am văzut filmul de zeci de ori și de fiecare dată îmi aduce bucurie. Din fericire, nu mă face melancolică. Când îi văd cum vibrează pe ecran, experimentez astfel o reuniune cu ei, mă bucură.”, spunea aceasta despre colegii săi ce nu mai erau în viață, potrivit Impact.