Living

Cele mai frumoase orașe de Crăciun din lume

adelina.duinea
December 18, 2018 15:54 PM

Cele mai frumoase orașe de Crăciun din lume

Pentru cei care anul acesta nu vor pleca niciunde sau chiar și pentru cei cărora, deși pleacă, le place să își planifice din timp călătoria pentru anul ce urmează, iată câteva idei senzaționale pentru vacanța de Crăciun. Iubitorii de zăpadă se pot bucura de cinci dintre destinațiile selectate, în timp ce iubitorii de soare și căldură se pot bucura de următoarele trei opțiuni!

Orașe cool cu zăpadă de Crăciun

Crăciun în Tromsø, Norvegia

Unde poate fi iarna mai în formă decât în Cercul Arctic? În Tromsø, iarna arată ca și cum s-a antrenat tot anul pentru ca de Crăciun să participe la cine știe ce campionat mondial al iernilor.

Îmbrăcat în întuneric pe tot parcursul iernii, orașul insular Tromsø se arată în decembrie în toată splendoarea. Mirosuri de clementine, de ramuri de molid și de turtă dulce se țin după tine ca o umbră.

Citește și: Cum arată decorațiunile de Crăciun de la Casa Albă! Melania Trump este încântată!

Unul din avantajele pe care le are un întuneric complet este că îți dă ocazia să admiri luminile nordice care scaldă cerul și pe care oamenii le numim aurore boreale. Urmărește-le după-amiaza de la 6 și până la miezul nopții. În timp ce aștepți să apară, profită de duiumul de zăpadă!

Crăciun în Sibiu, România

Sibiu este recomandarea pentru un Crăciun de vis. Târg de Crăciun din Sibiu este foarte asemănător (chiar dacă nu la fel de mare) cu cele din Austria sau alte țări cu tradiție în acest sens. Ar fi chiar păcat să nu vizitezi acest oraș superb și să nu te bucuri de farmecul Crăciunului în Sibiu. Nu îți face griji, în Sibiu nu te poți plictisi. Orașul respiră frumusețe, căldură și ospitalitate, iar obiectivele turistice de aici sunt suficiente pentru a te ține ocupat câteva zile bune.

Crăciun în New York, Statele Unite ale Americii

Dacă vrei să trăiești un Crăciun cu adevărat special, New York ar trebui să fie destinația ta. Probabil nu există oraș pe acest pământ care să transforme Crăciunul și sărbătorile de iarnă într-un spectacol mai impresionant pe străzile sale. Pregătirile încep încă din noiembrie, iar la inceput de decembrie este împodobit cu 45.000 de beculețe celebrul brad din Rockefeller Center.

Citește și: Brad de Crăciun în tendințe. Ce decorațiuni se poartă în 2018

Crăciun în Strasbourg, Franța

Ştiai că există Căpitala Crăciunului? Aceasta se află în Strasbourg şi se poate mândri cu cel mai vechi şi mai vizitat târg de Crăciun. Aromele de vin fiert cu scorţişoară, turta dulce cu miere, castanele coapte, delicioşii cârnaţi Nüremberg Bratwurst sau tradiţionalii biscuiţi de Crăciun care pot fi cumpăraţi de la căsuţele din lemn aliniate frumos de-o parte şi de alta a drumului, te fac să te simţi cu adevărat acasă la Moş Crăciun. Este probabil printre cele mai frumoase destinații de Crăciun unde ai putea ajunge.

Destinații calde de Crăciun

Crăciun în Algarve, Portugalia

La 37 de grade latitudine nordică și 17 grade temperatura medie zilnică, în sudul Portugaliei, în Algarve, poți petrece anul întreg în pantaloni scurți. Biroul de turism al regiunii se bazează așadar pe o climă splendidă. Clima blândă și temperata merge mână-n mână cu plajele cu nisip fin și auriu.

Crăciun în Thailanda

În Thailanda este vară! 30 de grade Celsius perfecte pentru plajă, înot și ținute lejere. Nu fiți suprinși dacă oamenii de aici vă vor întâmpina cu zâmbetul pe buze. Thailanda mai este denumita și Țara Zâmbetelor. În Thailanda există nu mai puțin de 40.000 de temple budiste.

Crăciun în Malta

De ce sa nu mergem si iarna in Malta? Este o destinatie ideala, cu 17 grade plus, unde va puteti bucura de intreaga insula, feriti de aglomeratia din vara. Insula mica, din mijlocul Marii Mediterane va va oferi nu doar soare, ci si o multime de locuri de vizitat care vor umple memoria aparatelor de fotografiat.

Citește și: Ce purtăm de Revelion

Bine de stiut! In Malta se conduce la fel ca in Anglia, pe partea stanga. Apa de la robinet este apa desalinizata, cu un gust nu foarte bun. Pe Insula Gozo luati cu voi bani cash, cartile de credit nu prea sunt folosite. Ce merita vazut in insula? Lauti in calcul cele trei situri aflate pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Acestea sunt: Hipogeul Hal-Saflieni, orasul Valletta si 7 Temple Megalitice, unele dintre cele mai vechi structuri din lume inca locuite