News

Oscar 2019: 'Green Book' a câştigat trofeul pentru cel mai bun film al anului! Rami Malek, desemnat cel mai bun actor in rol principal

andreea voicu
February 25, 2019 05:22 AM

Duminică seară, 24 februarie, a avut loc gala Oscar 2019! Cel mai aşteptat eveniment din lumea cinematografiei s-a desfăşurat la Los Angeles. Decernarea Premiilor Oscar 2019 a ajuns la a 91-a ediţie.

Filmul „Bohemian Rhapsody” a adus cele mai multe statuete – patru, urmat de „Green Book”, „Roma”, „Black Panther”, fiecare cu câte trei trofee.

Olivia Coleman și Rami Malek au fost desemnați cei mai buni actori în rol principal, în timp ce Regina King și Mahershala Ali au fost recompensați cu Oscar pentru cel mai bun rol secundar.

Trofeul pentru cel mai bun film al anului a fost revendicat de filmul Green Book”, deşi cel preferat a fost filmul”Roma”.

Pentru modul în care l-a interpretat pe Freddie Mercury, Rami Malek a câştigat toate premiile din acest sezon – de la Globurile de Aur până la BAFTA. Pentru a imita perfect fiecare gest sau privire a legendarului lider al trupei Queen, actorul a avut un „movement coach”, un antrenor de mişcări.

De asemenea, pentru a arăta ca Freddie Mercury, a îndurat 50 de ore de probat costume şi a purtat o proteză dentară incomodă. Nu în ultimul rând, pentru a fi convingător în pielea muzicianului, Rami Malek a luat sute de lecţii de canto şi de pian, dar a trebuit să înveţe şi să facă un playback impecabil, pentru că mare parte din muzica din film este cu vocea originală a lui Freddie Mercury.

Evenimentul a fost deschis în jurul orei 3 dimineaţa (n.r. ora României) de Queen şi Adam Lambert, care au interpretat melodii celebre ale trupei britanice. Verdict.ro transmite, pas cu pas, tot ce se întâmplă la cea mai aşteptată gală cinematografică a anului, Premiile Oscar 2019.

Oscar 2019: cine sunt câştigătorii celei de-a 91-a ediţie

Cel mai bun film: „Green Book”

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron („Roma”)

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek („Bohemian Rhapsody”)

Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman („The Favourite”)

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali („Green Book”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King („If Beale Street Could Talk”)

Cel mai bun film străin: „Roma”

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: „Spider-Man: Into The Spider-Verse”

Cea mai bună scenografie: „Black Panther”

Cel mai bun scenariu adaptat: „BlacKkKlansman”

Cel mai bun scenariu original: „Green Book”

Cea mai bună imagine: „Roma”

Cel mai bun montaj: „Bohemian Rhapsody”

Cea mai bună coloană sonoră: „Black Panther”

Cel mai bun cântec original: „Shallow” (din filmul „A Star Is Born”)

Oscar 2019: cine sunt câştigătorii celei de-a 91-a ediţie

Filmul „Bohemian Rhapsody”, care urmăreşte ascensiunea legendarei formaţii rock şi a liderului său, Freddie Mercury, este nominalizat la mai multe categorii, inclusiv pentru „Cel mai bun film” şi „Cel mai bun actor în rol principal”, unde Rami Malek este mare favorit. Premiile Oscar 2019 pot fi urmărite pe Digi 24 și Film Now.

Pe covorul roşu şi-au făcut deja apariţiile de zeci de vedete care au defilat în creaţiile celor mai mari case de modă, după care urmează un show excepţional la care vom afla cine câştigă Oscar 2019 pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cei mai buni actori.

Nominalizările la Oscar 2019 au fost anunțate pe 22 ianuarie. Filmul Netflix Roma a obținut cele mai multe nominalizări, la egalitate cu drama de epocă The Favourite. Le urmează, cu opt nominalizări, filmele A Star Born și Vice. Filmul cu supereroi Black Panther a intrat în liga mare a producțiilor ce concurează în categoria „Cel mai bun film”.

Sursa: nytimes.com

Citeşte şi: Momente memorabile de la Oscar 2018