General

(P) Cadouri în rate? Cum să iei un credit rapid care să te ajute să fii... Moș Crăciun

maria.apostol
December 6, 2021 10:48 AM

Sărbătorile de iarnă reprezintă un moment foarte plăcut din an pentru cele mai multe persoane. Perioada noiembrie – decembrie poate avea însă și părți neplăcute, căci unele costuri cresc (de exemplu apar cheltuielile de încălzire a locuinței și cele pentru unele provizii tradiționale pentru Crăciun) și apare stresul financiar. De ce un asemenea stres? Acesta este evident în condițiile în care este nevoie de un buget destul de consistent pentru a achiziționa cadouri pentru toate persoanele apropiate – cadouri pentru rude, pentru copii, pentru prieteni, poate și pentru colegii de servicii sau alți colaboratori, alte persoane cărora vrei să le mulțumești pentru un gest din trecut.

Soluții simple pentru a trece cu bine peste perioada de shopping pentru Crăciun

Cum faci să treci cu bine peste perioada de Crăciun, să ai doar momente plăcute, fără tensiuni cauzate de bani? Alegi un credit de nevoi personale, un credit rapid, eventual chiar un credit online contractat foarte ușor. Mai ales la IFN-uri, găsești credite doar cu buletinul, împrumuturi pentru orice nevoi personale, fără a fi nevoie să le nominalizezi explicit. Cheltuiești banii așa cum dorești, cumperi cadouri de Crăciun sau acoperi alte cheltuieli, fără a fi condiționat de a face shopping de la anumiți retaileri sau de a folosi anumite metode de plată.

Ești Moș Crăciun pentru cine dorești, inclusiv pentru tine, cu un împrumut rapid, la momentul potrivit. Poate ai nevoie de un cadou pentru propria casă, de exemplu o nouă mașină de splălat sau frigider mai bun, no frost. Ori poate ai văzut o super ofertă promoțională la un televizor LED Ultra HD 4K cu diagonală foarte mare, așa cum îți doreai de mult timp. Online sau offline, faci shopping de unde vrei, cum vrei. Banii împrumutați îi vei putea rambursa apoi în rate egale – este important să acorzi atenție acestui detaliu, să vezi de la start suma exactă pe care va trebui să o rambursezi în fiecare lună, cu tot cu dobânzi și comisioane.

Cum să cumperi cadouri de Crăciun în mod responsabil?

Evident, bazează-te în primul rând pe propriile economii și abia apoi pe un credit de nevoi personale. Nu uita să faci cumpărături în mod responsabil, fără excese. Un credit de orice fel nu înseamnă bani gratis, ci doar un împrumut pe termen scurt sau mediu. Mai devreme sau mai târziu, va trebui să returnezi suma primită plus costul efectiv al creditului de nevoi personale. Un împrumut are rolul de a detensiona bugetul pe moment, de a împărți anumite cheltuieli urgente pe o perioadă mai lungă.

Astfel, cumperi cadouri de Crăciun în noiembrie și decembrie, apoi rambursezi banii lunile următoare, când în mod normal ar trebui să ai cheltuieli mai reduse. Nu uita să faci un plan atent al veniturilor și cheltuielilor, înainte de a solicita un credit rapid online. Folosește chiar un calculator rata credit pentru a vedea concret costul împrumutului. În această perioadă, multe bănci și IFN-uri promovează produsele de creditare, ai multe variante pe care le poți analiza. Avantajul la creditele contractate online de la IFN-uri este că primești banii mai simplu și mai rapid, direct în contul tău bancar deschis la orice bancă, fără complicații, sau direct pe cardul tău.