General

(P) Ce șanse sunt să-l mai vedem pe Robert Downey Jr. în rolul lui Iron Man

Loredana
November 14, 2023 10:25 AM

Șansele ca Robert Downey Jr. să revină în pielea lui Tony Stark (Iron Man) în filmele din universul Marvel au scăzut considerabil. Acest rol a fost de referință pentru Downey Jr. în ultimii ani, însă fanii ar putea să nu-l mai vadă în perioada următoare în noi producții.

Totul are legătură cu succesul pe care filmul Oppenheimer l-a avut, potrivit jurnaliștilor de la Screen Rant. Sunt șanse bune ca actorul să câștige un premiu Oscar pentru rolul din Oppenheimer, motiv pentru care el și-ar putea îndrepta atenția către noi proiecte.

Inclusiv echipa care realizează filmele din Universul Marvel a confirmat că Downey Jr. ar putea să nu mai apară în următoarele producții.

„Te-ai aștepta ca Downey să fie unul dintre cei mai ușor de readus în franciză. Să dai mulți bani și un telefon. Dar Downey cred că este pe cale să câștige un Oscar pentru Oppenheimer, așa că asta a schimbat puțin lucrurile în ceea ce privește cât de pregătit este să fie Tony Stark din nou”, a spus Joanna Robinson, co-autorul MCU: The Reign of Marvel Studios, Phase Zero.

În Oppenheimer, Downey l-a interpretat pe Lewis Strauss, iar specialiștii se așteaptă să primească o nominalizare la Premiile Oscar la categoria cel mai bun actor într-un rol secundar.

În plus, decesul lui Iron Man din Avengers: Endgame pune un final firesc în privința colaborării cu Downey, chiar dacă cei de la Marvel Studios sunt recunoscuți pentru faptul că obișnuiesc să readucă personaje în diverse forme.

Robert Downey Jr. ar putea reveni în Sherlock Holmes

Dacă viitorul legat de Universul Marvel este incert, actorul ar putea juca în curând într-un nou film Sherlock Holmes. Este un alt rol important din cariera actorului, unul de care s-a atașat.

Se vorbește de foarte mult timp de apariția Sherlock Holmes, film care ar fi trebuit să fie lansat în 2021. Cum actorul a fost implicat în alte proiecte, lucrurile nu au evoluat. Totuși, soția lui Robert, Susan Downey, a anunțat că actorul e dispus să joace într-o nouă producție Sherlock Holmes.

„O vom face atunci când totul va fi bine. Filmul este o prioritate pentru companie, dar și pentru Robert”, a spus Susan Downey.

Despre apariția Sherlock Holmes 3 se discută de mai bine de un deceniu. Prima confirmare a producției datează din 2011, imediat după ce a fost lansat A Game of Shadows.

Franciza a apărut în 2009, când Downey Jr. a intrat în premieră în pielea lui Sherlock Holmes, într-un film din distribuția căruia au mai făcut parte Jude Law și Rachel McAdams. A avut un succes comercial important, cu încasări de peste 524 de milioane de dolari la un buget de 90 de milioane de dolari. Următorul film a apărut în 2011 și a avut încasări de 543 de milioane de dolari, la un buget de 125 de milioane de dolari.

Ce-i drept, și popularitatea acestui personaj este impresionantă. Este cel mai cunoscut personaj ficțional din Europa, astfel că, în mod firesc, a apărut și în zeci de jocuri. Producții populare despre acest personaj sunt Sherlock Holmes The Awakened, Sherlock Holmes: Chapter One și Sherlock Holmes: Crimes & Punishments.

Faimosul detectiv a inspirat și apariția a numeroase jocuri de cazino, așa cum este, de exemplu, Holmes and the Stolen Stones. Dezvoltat de Yggdrasil și disponibil și în România în secțiunea NetBet jackpot (L1160651W000195 ONJN, 18+, Joacă Responsabil!) slotul beneficiază de o grafică excelentă, iar coloana sonoră te introduce direct într-un univers plin de suspans. Simbolurile au la bază povestea originală scrisă de Sir Arthur Conan Doyle în 1887.