General

(P) O nouă gamă de focare de șeminee devine etalon pentru confortul termic și stilul spectaculos

maria.apostol
February 22, 2022 12:38 PM

Dacă ai visat dintotdeauna să-ți montezi acasă un semineu pe lemne spectaculos și extrem de eficient caloric, căutând calitatea premium sub atenta expertiză a adevăraților profesioniști din domeniul soluțiilor de încălzire alternativă, atunci, Hoxter este brandul perfect pentru tine!

Profesioniștii soluțiilor termice alternative din România, recomană produsele acestui brand renumit, specializat în oferirea de focare calitative la nivel mondial, acestea nefiind produse de serie, promițând astfel utilizatorilor finali, calitate cu valoare permanentă, încredere și siguranță.

Fiecare produs nou este testat în laboratorul propriu, măsurându-se cu aparatură specială pentru indici tehnologici care nu trebuie să depășească limita admisă a noxelor din procesul de ardere. Compania se mândrește cu soluții inovatoare ce contribuie la dezvoltarea tehnologică în întregul sector, indiferent dacă vorbim despre un șemineu sau o soba pe lemne cu adevărat performantă.

Camerele de ardere sub marca Hoxter sunt tratate special electrostatic cu un tip de vopsea specială, cunoscută sub denumirea Sanotherm UHT-HYDRO 600. Aceasta este renumită pentru rezistența îndelungată la zgârieturi și lovituri mecanice și pentru că nu permite emanarea de fum toxic, miros neplăcut sau alte reziduuri specifice la momentul primei arderi.

Căptușit la interior cu șamotă având o densitate mai mare de 2000 kg/mc, Hoxter poate face față fără probleme la temperaturi constante de până la 1200 de grade celsius. Prezintă o rezistență mecanică mult mai ridicată comparativ cu șamota standard, datorită procesului de uscare timp de 4 zile la 40 de grade celsius, urmat de procesul de ardere și răcire care se întinde pe durata a 75 de ore. Modelele Hoxter oferă și avantajul de a avea vatra focarului mai adâncită, astfel că nu necesită curățarea zilnică. Datorită acestor proprietăți, reziduurile de cenușă în urma arderii direct pe vatră sunt reduse la 2%, limitând astfel pierderile de combustibil, la cel mai mic nivel posibil.

Un alt element important îl reprezintă ușa, care este o componentă mobilă des folosită, unde rezistența și stabilitatea sunt de o importanță majoră. Pentru focarele cu ușă glisantă, există un mecanism sofisticat care garantează o manevrare lină și facilă, ceea ce se traduce printr-o uzură minimă în timp a acesteia. La momentul deschiderii, ușa este împinsă puțin către exterior, mărind astfel longevitatea și în același timp, previne deteriorarea sistemului de etanșare.

Focarele sunt dotate cu sticlă nemțească premium Schott iar la cerere, pot fi dotate cu sticlă dublă, aspect care va permite îmbunătățirea calității izolației ușii, reducând în același timp și pierderea de căldură radiantă ideal pentru reducerea cantității de funingine sau a efectelor corozive ale ruginii. Un amănunt interesant este că Hoxter a devenit prima companie din lume care a introdus în premieră pe piață, sticla dublă la focarele pe colț, încă din anul 2012.

Inclus și în oferta meșterilor Pefoc, îți recomandăm cu multă încredere să alegi focarul Hoxter! Pe lângă prețul de achiziție care reflectă corect dotările premium, te vei bucura de o adevărată sărbătoare a avantajelor nenumărate, precum: calitate superioară, pierderi mai mici de combustibil, șamot