General

(P) Răsfață-i pe cei dragi cu căldura magicului șemineu pe lemne!

Camelia
January 4, 2023 14:06 PM

Dacă visezi să-ți surprinzi familia sau să te bucuri de seri relaxante alături de persoana iubită în confortul și decorul inedit al unui living sau dormitor dotat cu un șemineu de calitate, atunci, acest articol s-ar putea să fie pe placul tău. Meșterii sibieni în șeminee ne propun o gamă diversificată de soluții alternative de încălzire care te vor surprinde plăcut cu eficiența lor practică, dar și cu notele deosebite de stil și personalitate.

Cu ajutorul unui șemineu premium vei avea ocazia să investești cu înțelepciune, pasiunea pentru amenajare a căminului în care, pâna la urmă, îți vei petrece o mare parte din timpul tău atât de prețios.

Fie că discutăm despre un model pe gaz, un șemineu decorativ electric sau un model clasic pe lemne, șemineul este răspunsul ideal pentru rezolvarea sursei de căldură, combinând perfect eficiența cu designul deosebit. Bineînțeles, dacă ne dorim un produs de calitate care să respecte anumite standarde de siguranță și confort, ar trebui să facem un mic efort și să investim inteligent la început în lucruri care vor reuși să se amortizeze pe termen mediu și lung, prin confort absolut și siguranță garantată familiei și căminului nostru.

În funcție de scopul pentru care ne gândim la construcția unui șemineu, putem opta pentru eficiență, alegând un șemineu capabil să încălzească întreaga locuință sau pentru design, caz în care vorbim despre un șemineu cu rol decorativ, prevăzut să încălzească doar camera în care este amplasat.

De prea multe ori neglijat, un aspect esențial în planificarea construirii unui șemineu pe lemne este reprezentat de dotarea cu un coș de fum profesional. Dacă te întrebi de ce este atât de important să optezi pentru calitate, specialiștii din domeniu ne pot garanta că, un șemineu cu un sistem ieftin sau improvizat de evacuarea a fumului, nu va funcționa la adevăratul potențial, chiar dacă focarul este unul de ultimă generație. Mai mult decât atât, pe lângă performanțele scăzute, cu un coș de fum de calitate îndoielnică îți vei asuma riscuri inutile privind siguranța căminului tău și chiar viața familiei tale!

În cazul în care alegi să optezi pentru un șemineu care să egaleze în performanțe puterea unui sistem de încălzire clasic pe gaz (ex. centrala termică de apartament) proiectul va ține cont de anumite aspecte planificate din timp. Echipa de meșteri autorizați te va ajuta să alegi focarul potrivit – ce reprezintă piesa importantă pentru început – în funcție de suprafața de încălzit. Abia în momentul finalizărilor deciziilor luate din punct de vedere tehnic, putem trece la următoarea etapă, aceea în care se va stabili desingul de șemineu.

În funcție de preferințele clientului, un șemineu poate fi placat cu marmură sau piatră, lipite cu un adeziv flexibil special, rezistent la temperaturi extreme. Tot ce înseamnă design și estetică ține de gusturile fiecăruia în parte, singura limită fiind impusă de propria imaginație sau de stilul locuinței unde se va monta.

Așadar, dacă și tu îți dorești să te poți bucura de atmosfera magică creată de un șemineu premium sau de sobe pe lemne cu design rustic sau modern, la costuri corecte, apelează cu încredere la echipa meșterilor cu sediul central la Sibiu! Specialiști impecabil pregătiți profesional îți vor sta la dispoziție cu idei sau sfaturi perfecte, dar și cu o gamă premium de soluții termice, pentru ca locuința ta să se transforme cu adevărat în “acasă”.