General

(P) Ustensilele perfecte pentru curățarea corespunzătoare a coșului de fum

Camelia
January 4, 2023 14:14 PM

Pe lângă stocul de șeminee premium, sobe rustice sau moderne, coșuri de fum, ori fermecătoarele modele de șemineu electric de perete pentru apartament, meșterii sibieni ne propun și un întreg univers al accesoriilor potrivite pentru întreținerea și curățarea corectă a coșurilor de fum. Un om responsabil este conștient de importanța echipamentelor sau accesoriilor dedicate special, mentenanței sursei termice pe care o folosește sau pentru siguranța funcționării fără riscuri a focarului sau coșului de fum de acasă!

Deși, la o primă vedere, discuția despre alegerea accesoriilor potrivite nu pare atât de serioasă, cu timpul, vei putea sesiza că utilizarea constantă a soluțiilor de întreținere dedicate, va avea un aport semnificativ în conservarea în condiții ideale a sobei, centralei sau șemineului pe lemne.

Utile și extrem de practice, soluțiile de mentenanță din oferta specialiștilor cu sediul central la Sibiu, cuprind instrumente pentru aprins focul, tablete, pastile inflamabile, cuburi sau soluții speciale, dar și diferite concentrate, prafuri, pudre, sprayuri și soluții pentru curățarea incintei focarului și a hornului de evacuare, ideale pentru îndepărtarea depunerilor de gudron sau funingine de pe cărămida coș fum.

Iar dacă ai nevoie de un kit complet, folosește trusa care vine cu o serie de ustensile utile operațiunii de curățare, atât pentru utilizatorii casnici, cât și pentru cei profesioniști. Aceasta conține diferite tipuri de perie de coșar (din sârmă, plastic sau lanț), precum și tije pentru un acces simplu la hornul tău. În plus, toate ustensilele pentru curățarea mecanică de gudron și funingine a coșurilor de șeminee, centrale, sobe sau cuptoare, beneficiază de un preț mai mult decât competitiv, în raport cu beneficiile aduse.

De asemenea, în oferta profesioniștilor din Sibiu, ai la dispoziție și o gamă completă de accesorii sobe și șeminee, tot felul de ustensile pentru manipularea, depozitarea și transportul lemnului și a altor combustibili (suporți de ustensile, mănuși antitermice, coșuri de lemne, aspiratoare de cenușă etc.).

Pe lângă acestea, amintim și tipurile de consumabile principale, fără de care un șemineu nu ar funcționa la parametri maximi de siguranță și confort, dintre care, cele mai importante sunt: sticla de șemineu, banda termorezistentă de etanșare a ușii, grătarele din fontă sau plăcile de vermiculită. Toate produsele din oferta meșterilor sibieni beneficiază de garanție și respectă cu strictețe, normele europene în materie de calitate și eficiență la utilizare.

Nu puteam să omitem și componentele de racord și tubulatură de admisie, elementele de admisie pentru aer și cele necesare pentru hornul de fum și suporții de focare. Cu timpul, vei vedea că accesorile specializate nu sunt doar un simplu moft și că, folosindu-le corespunzător, vor ajunge să-ți mărească semnificativ durata de viață a sobei sau a șemineului tău pe lemne, în cele mai bune condiții de funcționare.

Trebuie sa fii conștient că un coș de fum necurățat, poate reprezenta un pericol imens, așa că, nu te juca cu siguranța căminului și familie tale și folosește cu încredere produsele puse la dispoziție de o echipă de profesioniști cu experiență dovedită prin mii de proiecte livrate cu succes, membri recunoscuți printre liderii din acest domeniu fascinant al termicelor alternative.