Fashion

Pălării Panama, modele la modă în sezonul primăvara-vară 2020

A. S.
January 16, 2020 18:47 PM

Pălăriile Panama au făcut furori în anii trecuți și vor continuta să fie foarte apreciate și în sezonul primăvară-vară 2020. 

Ușor de asortat, pălăriile Panama pot fi accesoriul care să scoată o ținută din anonimat. Chiar dacă magazinele sunt pline de pălării care arată foarte bine, este bine să știi că pălăriile Panama originale au câteva caracteristici aparte.

Ce sunt pălăriile Panama

Vara, nimic nu îți protejează capul de razele soarelui, într-un mod elegant, așa cum o fac minunatele pălării Panama. Acele boruri late și nuanța de alb-gălbui își fac treaba foarte bine. Vei fi, cu siguranţă, o apariţie de fiecare dată când o vei purta.

Pălăriile Panama datează din 1600, dar exportul lor s-a făcut abia după anul 1800. Pălăria Panama originală este asemănătoare cu cea din paie doar că este confecționată din palmierul jipa-japa, originar din America de Sud, mai exact în zona Ecuadorului. Așadar, aceste pălării Panama au foarte multe calități, și astal e face să nu fie tocmai accesibile pentru fiecare persoană.

Citește și: VEDETELE AU REDESCOPERIT PĂLĂRIA DE SOARE! IATĂ CUM O POARTĂ!

Paiele folosite pentru confecționarea pălăriei Panama nu au nuanța de alb deschis cu care probabil ești obișnuit. Acestea trec printr-un proces de înălbire cu ajutorul unor substanțe chimice. Se spune că acestea slăbesc țesătura și cu timpul pălăria va prezenta semne de uzură.

Cu cât o pălărie Panama are mai puține neregularități, cu atât i s-a acordat o atenție mai mare la manufacturarea ei. În principiu, trebuie să verifici dacă pălăria are spații libere sau unele paie folosite sunt mai groase sau subțiri. Chiar dacă ți-am dat aceste detalii, asta nu înseamnă că fiecare pălărie Panama este perfectă. Anumite imperfecțiuni se vor găsi în orice pălărie. Cu cât mai puține, cu atât mai bine!

Citește și: POARTĂ PĂLĂRII GIGANTE PENTRU O APARIȚIE DE EXCEPȚIE PE PLAJA ȘI NU NUMAI!

Cum să porți pălării Panama

Pălăria de damă ridică stilul feminin la rang de artă, luând în considerare efectul pe care îl oferă unui outfit de acest tip. Nu degeaba femeile din înalta societate nu renunţau întrecut la acest accesoriu pentru nimic în lume. Indiferent că optezi pentru modele de pălării fedora sau panama, vei arăta fabulos. Chiar şi ţinutele cu croială simplă vor ieşi din anonimat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miscellaneous By CAFF (@miscellaneous_by_caff) on

Mizează pe fuste în „A”, modelul perfect dacă vrei să ascunzi şoldurile şi posteriorul, cămăşi sau bluze cu guler rotund, materiale diafane şi accesorii delicate. În plus, culoarea pălăriei trebuie să fie din acelaşi spectru cromatic.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hoshi Collective (@hoshicollective) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @yukari_daily on

Pentru un look mai feminin, poartă pălăria cu o rochie albă, fluidă. Poți adaugă o pălărie panama într-o ținută monocroma, în alb și negru. Una albă cu panglică neagră va completă de minune o ținută simplă formată din cămașa albă, fustă midi și flats.

Chiar și o ținută office formată din cămașa și fustă midi, în culori neutre, va arată șic accesorizata cu o pălărie panama. Probabil nu o vei purta în timpul orelor de lucru, dar vei arată extrem de stylish în drum spre birou sau la cocktailul de după.

Dacă preferi ținutele feminine, accesorizează pălăria la o fustă din dantelă, un top cu bretele și sandalele cu toc. E o ținută șic de cocktail ce nu te va lasă să treci neobservată.

Citește și: EA ESTE TÂNĂRA CARE REPREZINTĂ ROMÂNIA LA SĂPTĂMÂNA PĂLĂRIILOR DE LA LONDRA