Beauty

Paradisul operațiilor estetice. În ce țară tinerele primesc cadou de ziua lor intervenții de micșorare a nasului

maria.apostol
August 25, 2021 12:02 PM

Paradisul operațiilor estetice. Libanul a dat startul unui fenomen blamat de multă lume, după ce a ajuns un fel de Mecca al turismului estetic. 

Idealul de frumusețe al femeilor libaneze pare să fi fost influențat puternic de idealurile de frumusețe americane, spun specialiștii. Mai mulți chirurgi plastici din Liban au povestit zis că tinerele vin la ei cu fotografii ale Angelinei Jolie, ca inspirație pentru operații.

Paradisul operațiilor estetice

Mai mult decât atât, astfel de intervenții sunt oferite cadou în această țară în care mai mult de jumătate din populație este săracă. Iar cele mai dese operații se fac la nivelul nasului, de micșorare a acestuia.

E normal ca bărbații să le ofere fiicelor sau soțiilor lor o operație estetică drept cadou de aniversare sau absolvire”, a povestit un medic libanez.

Fetele, duse la salon de la vârsta de 5 ani

Fetele sunt influentate de mamele lor, care le programeaza la saloane de infrumusetare si intretinere inca de la o varsta extrem de mica.

Beirut, capitala Libanului, abunda in saloane de cosmetica, devenite un stil de viata, chiar si pentru cele mai ocupate mame, dar si pentru cele mai sarace.

Maya Hilal, proprietara unui centru de infrumusetare, deschis in iulie 2009, isi concentreaza atentia asupra fetitelor in varsta de 5 ani. Ideea unui astfel de salon i-a venit dupa o vizita la coafor alaturi de fiica ei.

A fost o experienta extrem de neplacuta. Locul era deprimant si tern, fara culori. Atunci mi-a venit ideea dezvoltarii unui astfel de loc special pentru copii. Am creat un spatiu util, dar in acelasi timp vesel pentru copii. Este placut sa vizitezi un centru de infrumusetare alaturi de copilul tau in weekend, in vacanta. Mai mult decat atat, este echivalentul unei igiene exemplare. Este un mod de educare a copiilor”, spune Maya.

Banca Nationala a Libanului a lansat un program de credite pentru operatii de chirurgie plastica. Totul devine astfel accesibil pentru oamenii de rand.

Sursa foto: Unsplash.com/ Fotograf: Nate Johnston