Beauty

Parfum original sau fake? Teste care te ajută să verifici dacă un parfum este original

ioana pana
May 28, 2019 11:28 AM

Asemenea oricărei piețe din ziua de astăzi, și piața parfumurilor este împânzită de imitații ce se pretind a fi produse originale, la prețuri pe măsură. Astfel, devine din ce în ce mai dificil să distingem un original de un fake. Efectele unui parfum contrafăcut pot fi distructive asupra organismului nostru, tocmai din acest motiv experții ne sar în ajutor cu câteva trucuri pentru a determina dacă un parfum este fake sau nu.

Pe aceeasi temaAriana Grande va intra în industria cosmetică. Ce va lansa artista

Testarea unui parfum original – trucuri utile

Locul din care îl achiziționăm

Locul de unde cumpărăm parfumul poate fi o dovadă a autenticității sale, sau în mod contrar, a unei înșelătorii. Magazinele care nu sunt acreditate în vânzarea unor astfel de produse, care ar da impresia de nesiguranță, sau în care prețurile sunt bănuitor de mici, probabil comercializează parfumuri contrafăcute.

Cele mai sigure surse din care puteți achiziționa parfumuri originale sunt chiar magazinele bradurilor respective, sau așa-zisele „department stores” din centrele comerciale. Prețul, așa cum am sugerat și mai sus este un indicator de nădejde al autenticității unui produs.

Citește și: Dieta californiană: regimul care te ajută să slăbeşti în doar 10 zile

Dacă nu este vorba despre niște reduceri masive, probabil un parfum original la un preț bizar de mic este doar o iluzie, ceva ce este prea frumos ca să fie adevărat. Așadar, nu vă încredeți în astfel de oferte tentante.

Ambalajul parfumului

Ne putem da seama dacă un parfum este contrafăcut chiar și fără să înlăturăm ambalajul. Produsele originale sunt împachetate impecabil, în celofan. Dacă există semne cum că ambalajul ar avea vreun defect, cel mai probabil parfumul este fake. De asemenea, codurile de pe spatele cutiei pot atesta veridicitatea parfumului, acestea fiind specifice producătorilor reali.

Citește și: Cum scapi de cearcăne: sfaturi pentru a avea un ten radiant şi luminos

Testarea propriu-zisă a produsului

Dincolo de toate aceste moduri de a determina autenticitatea unui produs bazându-ne pe aspect, de departe cea mai sigură tehnică este chiar testatul său. Mirosul este prima dovadă cum că un parfum ar fi o imitație necalitativă.

Majoritatea elixirelor autentice au un miros complex. Acesta stimulează profund simțul olfactiv pe un termen mai lung. Fake-urile oferă un miros tare, unitar și îmbătător de moment. De asemenea, durata lor este o altă mărturie de încredere, cele necalitative fiind semnificativ mai puțin rezistente în timp.

Citește și: Machiaj natural ca al lui Meghan Markle!

Atenție, însă, când testați produsele! Multe parfumuri contrafăcute pot stârni reacții alergice la nivelul pielii, așadar încercați să nu le aplicați direct pe corp dacă aveți dubii în legătură cu autenticitatea lor.