Fashion

Paris Fashion Week 2020: Maison Margiela, Lanvin și Dries van Noten

irina.letitia
September 26, 2019 13:42 PM

Lucrurile devin din ce în ce mai interesante la Paris Fashion Week și odată cu prezentările Maison Margiela, Lanvin și Dries van Noten, începem să ne readucem aminte de chintesența caselor de modă franceze. Surprizele s-au ținut lanț ieri, 26 septembrie,  în capitala modei franceze, iar noi îți propunem să decriptăm mesajele stilistice ale celor 3 case de modă.

Paris Fashion Week 2020: Maison Margiela, Lanvin și Dries van Noten

Show-ul Margiela a fost și el așteptat cu nerăbdare, fiind unul din brandurile care depășește granițele modei pure și expune mereu mesaje sociale, politice, economice. Colecțiile Margiela nu sunt niciodată doar despre tendințe, iar propunerile de primăvară/vară 2020 nu fac excepție, designerul englez Johhn Galliano, stabilit în Franța, legând creațiile sale de fenomenul Brexit.

Maison Margiela
Maison Margiela

Intr-o vizibilă contradicție cu politica britanică de dreapta, colecția face apel la uniformele britanice din perioada anilor 40, a celui de-al doilea război mondial, purtate de infirmiere, soldați, piloți și aduce un tribut celor care au luptat pentru victorie împotriva nazismului, în alianță cu Franța.

O lecție de istorie și un mesaj de unitate în final, transpus în haine actuale, dar și atemporale.

Lanvin – Incă se simte puternic tranziția post-Alber Elbaz, cel care a ocupat funcția de director creațiv până în 2015. În colecția de primăvară/vară 2020 propusă de Bruno Sialelli, actualul designer al casei, regăsim câteva motive specifice casei de modă: sacourile cu umerii rotunjiți, rochiile elegante stil bralette, cu un peplum elegant în zona bustului.

Lanvin
Lanvin

In rest însă, colecția se plasează într-o zonă casual, lejeră, cu haine relaxate, siluete deconstruite și o serie de imprimeuri unisex.

Dries van Noten –  Un moment special a avut loc la Opera Bastille din Paris! Designerul Dries van Noten a colaborat pentru colecția de primăvară/vară 2020 cu Christian Lacroix. Reprezentați a două stiluri vestimentare diferite, unul fiind esența stilului nordic, de sursă belgiană, celălalt ( Lacroix) simbolizând sudul francez, designerii au demarat o colaborare inedită destinată modei anului viitor.

Dries van Noten
Dries van Noten

Așadar, un mix de minimalism și maximalism, de sobru și temperat cu exuberant, a făcut deliciul unui moment memorabil pe scena Paris Fashion Week.

Admiră imaginile colecțiilor prezentate, în galeria foto!