Fashion

Paris Fashion Week 2020: show-urile impresionante Saint Laurent și Dior

irina.letitia
February 26, 2020 17:04 PM

Săptămâna modei de la Paris a început în forță, cu prezentările de modă a două case reprezentative pentru orașul luminilor: Saint Laurent și Dior. Te invităm la o incursiune în ceea ce va fi moda sezonului de toamnă/iarnă 2020, în viziunea, foarte diferită, a celor 2 nume reper pentru moda franceză!

Paris Fashion Week 2020: show-urile impresionante Saint Laurent și Dior

Ei bine, Saint Laurent aduce înapoi în modă latex-ul ridicat la rang de vedetă în colecția pentru toamnă/iarnă 2020. Anthony Vacarello duce conceptul de ”sexy” din ce în ce mai departe, îmbinând maiestuos repere ale tendințelor actuale, cu adevărate simboluri fetiș.

Pentru sezonul următor, designerul a mixat una din tendințele favorite ale anului 2019, ”haute bourgeois” cu un trend contrastant la o primă vedere: ultra sexy, dus chiar în zona BDSM. Cu toate că podiumul YSL a abundat în piese din latex, de la pantaloni culottes, colanți cu talie înaltă, sutiene, fuste pix și rochii mulate, aerul general al colecției este departe de a fi vulgar, iar acest lucru se datoarează deopotrivă designului impecabil realizat, dar și a stylingului

Și de această dată, resimțim spiritul anilor 70 pe care Vacarello l-a imprimat original în taioarele retro, în cămășile vaporoase cu lavalieră, dar și în combinațiile cromatice și de texturi de trimit cu gândul la faimoasele serate de la Studio 54.

Saint Laurent Backstage Foto: Instagram
Saint Laurent Backstage Foto: Instagram

 

Pe scurt, va fi un sezon dominat de un sex-appeal extrem, dar rafinat și luxos, în bunul stil al casei de modă franceze.

De cealaltă parte, colecția Dior, prezentată la Paris Fashion Week 2020, face apel la o direcție stilistică diferită. Dacă la Saint Laurent totul se învârte în jurul ideii de ”femme fatale”, la Dior, hainele reprezintă femeia elegantă, discretă, puternică, o adevărată demonstrație de feminism a designeruli Maria Grazia Chiuri.

Lista invitaților celebrii a fost impresionantă, la Paris sosind vedete de pretutindeni, îmbrăcate desigur în cele mai noi creații Dior. Au particiat Andy MacDowell, Demi Moore, Cara Delevigne, Sigourney Weaver și Nina Dobrev.

 

Vedete la prezentarea Dior toamnă/iarnă 2020
Vedete la prezentarea Dior toamnă/iarnă 2020

 

Prezentarea s-a desfășurat într-un decor presărat cu mesaje de încurajare a femeilor, într-o era post #metoo. Designerul și-a găsit deopotrivă inspirația în anii 70, însă mai degrabă în mișcările de activism, în era hippie, care se oglindește în hainele propuse de Dior pentru sezonul de toamnă 2020.

Hainele, extrem de purtabile sunt perfect pliabile în cotidianul actual. Tinutele fac referire la siluete clasice Dior, cum ar fi sacoul cambrat, rochiile midi, voluminoase, plasate însă într-o lumină mult mai modernă, utilitară. Gecile de piele, tip biker, bocancii stil army, bandanele plasate pe frunte, alături de costume elegante sau rochii transparent fac parte din arsenalul unei amazoane urbane din anul 2020.

Admiră imagini cu ambele colecții, în GALERIA FOTO!