Fashion

Paris Fashion Week SS21: Chanel, Valentino și Armani

iulia.statie
January 27, 2021 16:25 PM

Industria modei a trecut prin multe schimbări anul trecut, iar anul acesta continuă pe aceeași linie. Toată lumea s-a îndreptat către mediul online, ca urmare a lunilor în care am fost izolați în case sau ne-am protejat în conformitate cu regulile impuse de pandemie.

Pe aceeasi temaVedete ce s-au alăturat campaniei Givenchy de pe social media

Cu acestea fiind spuse, casele de modă s-au conformat și s-au mutat în mediul digital, dar strălucirea nu a lipsit. Noile colecții au fost prezentate online în majoritatea timpului, s-a renunțat la prezentările ce aveau parte de un public numeros, accentul a fost pus pe creativitate, iar unii creatori de modă au renunțat la programul obișnuit. Totuși, nu înseamnă că nu ne-am bucurat să admirăm unele piese din colecțiile haute couture, iar conceptele inedite au fost fermecătoare.

Chanel

Virginie Viard a pus în scenă un adevărat spectacol la Grand Palais. Folosindu-se de mai multe artificii atunci când vine vorba de piesele vestimentare, cum ar fi dantela, penele și broderia frumos executată, la prezentarea de modă s-a resimțit dorința designerului de a crea o atmosferă intimă, de nuntă. Imediat cum spunem Chanel, ne gândim la haine atemporale, iar sentimentul general ce a cuprins spectacolul s-a axat pe întoarcerea la normalitate. Viard continuă direcția stilistică folosită de Karl Lagerfeld, dar oferă creațiilor un vibe young, fresh și o senzualitate stinsă.

Valentino

Sezonul trecut, Pierpaolo Piccioli se decidea să ducă ideea de haute couture la rangul de artă, propunând creații suprarealiste printr-o prezentare cu totul inedită, plină de emoție. Acum, acesta a prezentat piese mult mai simple, dar magia întâlnită la Valentino nu a lipsit. Folosindu-se de data aceasta de o explozie de culoare, modelele au apărut pe podium purtând tocuri cu platforme exagerate, iar hainele voluminoase nu au lipsit, dar creatorul de modă a decis să propună și piese ce îmbracă perfect trupul, de un rafinament aparte.

Armani Prive

Giorgio Armani se concentrează pe creații delicate, dar în același timp puternice, folosindu-se de negru, culori pastelate dar și aprinse. De asemenea, zona ne este cunoscută, căci se observă rochiile spectaculoase de seară, cât și deux piece-urile preferate de creator. Armani a oferit o gamă de piese ce vor fi perfecte atunci când evenimentele se vor desfășura ca și în trecut, sugerând dorința designerului de a se întoarce la normalitate. Senzualitatea prezentă la prezentările Armani nu a lipsit, iar jocul materialelor a fost unul seducător.