Fashion

Paris Fashion Week SS21: Dior, Schiaparelli și Giambattista Valli

iulia.statie
January 26, 2021 15:41 PM

Un alt eveniment uriaș din industria modei se va desfășura predominant în mediul online, dar casele de modă faimoase și-au pregătit noile colecții și vin cu multe surprize, așa că trebuie să privim partea plină a paharului, chiar dacă toți ne dorim să revenim la normalitate și să avem parte de prezentări de modă cu un public numeros.

Pe aceeasi tema10 tendinţe pentru sezonul toamnă-iarnă 2020/2021

Federation de la Haute Couture et de la Mode a sfătuit brand-urile să nu se gândească la show-urile din trecut, unde participau mai mulți oameni de seamă din această lume, iar cei ce stau la cârma caselor de modă primesc încontinuu sfaturi cu privire la măsurile de distanțare luate în pandemie. Există și câțiva designeri ce au renunțat la acest eveniment așteptat de mulți, însă, încă avem de admirat câteva piese ingenioase din colecțiile haute couture.

Giambattista Valli

Giambattista Valli mizează pe ținute diafane, ultrafeminine, cu elemente dramatice. Designerul pune accentul pe extravagant, folosindu-se de volume și de o paletă de culori îndrăzneață, precum și broderie delicată și materialele ce l-au consacrat. Se observă rochiile voluminoase ce se încadrează perfect în conceptul haute couture, combinate cu anumite coafuri pe măsură pentru a crea un efect dramatic. Creatorul de modă se regăsește în zona de confort, siluetele nu sunt temperate, dar, pe alocuri, vedem și anumite materiale fluide și decupaje senzuale, ce sunt delicate în același timp.

Dior

Colecția nouă semnată Dior a fost prezentată printr-un film scurt regizat de Matteo Garrone, sărbătorind universul fascinant al artelor divinatorii pe care Christian Dior le aprecia extrem de mult, adăugând pe alocuri frumusețea cărților de tarot. Maria Grazia Chiuri continuă să se întreacă pe ea însăși încă de la începutul pandemiei, jucându-se cu multe concepte inedite, iar de data aceasta ne-a prezentat ținute puternice, din materiale atât dure, cât și ușoare. Broderia strălucitoare și croiala elegantă se remarcă pe fiecare piesă prețioasă afișată de brand.

Schiaparelli

Daniel Roseberry a contestat ideea de concept de haute couture, gândindu-se la ce piese se creează și la ce piese ar trebui să se creeze. Colecția sa urmărește totuși o idee pe care am mai observat-o la Schiaparelli, anume combinația dintre piesele elegante, rochiile de seară spectaculoase și piesele relaxate, cum ar fi încălțămintea cu talpă joasă. Când nu există combinația dintre negru și argintiu, creatorul de modă a mizat pe culori tari, vesele, ce devin pline de glamour pe piesele perfecte pentru evenimente.