Fashion

Paris Fashion Week SS21: Fendi, Alexandre Vauthier și Iris Van Herpen

iulia.statie
January 28, 2021 16:52 PM

Continuăm cu piesele expuse la Paris Fashion Week, unde mai mulți creatori de modă s-au conformat cu schimbările din industrie și au pus accentul pe creativitate, deși au fost nevoiți să renunțe la prezentările din trecut, cu un public numeros. Chiar dacă toată lumea s-a îndreptat spre mediul digital, nu înseamnă că magia din fiecare colecție a lipsit.

Pe aceeasi temaBalenciaga, cel mai bun croitor de lux. Istoria şi destinul celebrului designer

Încă de la începutul pandemiei, am fost lipsiți de evenimentele de pe covorul roșu, prezentările de modă s-au desfășurat fără public, iar shooting-urile au fost făcute fără o echipă mare de stiliști. Mulți designeri au renunțat la calendarul obișnuit din industrie, dar câțiva s-au concentrat pe noile schimbări și au continuat să dezvăluie minunate creații.

Fendi

Kim Jones a decis să își facă simțită prezența prin prima sa colecție de când a preluat funcția de director creativ al casei de modă. Contactând mai multe vedete cum ar fi Kate Moss, Naomi Campbell și Chrisy Turlington, acesta a avut grijă să creeze un spectacol inedit, cu o atmosferă intimă. Așteptările au fost uriașe, iar designerul a contestat conceptul de haute couture, concentrându-se pe naturalețe și libertate de mișcare. Au fost observate materiale fluide, ușoare, dar și un design curat, piesele îmbrăcând trupul purtătoarelor perfect.

Alexandre Vauthier

Alexandre Vauthier prezintă o lume cuprinsă de dans, doritoare de a petrece, iar piesele au influențe optzeciste. La fel ca și alți creatori de modă, designerul visează la o lume întoarsă la normalitate, iar creațiile sale voluminoase ne amintesc de plăcerea de a experimenta cu obiecte vestimentare pline de glamour. Libertatea stilistică, exprimarea personalității prin intermediul hainelor și curajul de a ne diferenția sunt trăsăturile ce definesc noua colecție plină de texturi inedite și volume, îmbinate cu extravaganța disco.

Iris Van Herpen

Iris van Herpen ne-a obișnuit cu prezentările de modă prin care testează limitele designului și dezvăluie adevărate opere de artă. Conceptul haute couture aduce piese unice, ce sunt realizate din cele mai luxoase materiale, iar designerul combină tehnologia cu moda, propunând un stil futurist, invovator și îndrăzneț. Creatoarea de modă se folosește de tehnica 3D, iar piesele îmbracă perfect trupul purtătorului, punând accentul pe relația dintre îmbrăcăminte și iubitoarea de modă. Rochiile hiptonice par să vibreze la fiecare pas, iar atenția asupra detaliilor este impresionantă.