Fashion

Paris Fashion Week SS21: Viktor & Rolf, AZ Factory și Area

iulia.statie
January 29, 2021 16:30 PM

Paris Fashion Week continuă! După ce am văzut creațiile unora dintre cele mai faimoase case, cum ar fi Fendi, Chanel sau Dior, mai mulți designeri s-au concentrat pe creativitate și au dezvăluit piese inedite, demne de conceptul haute couture.

Pe aceeasi temaBella Hadid, look inspirat de Madonna. Fotomodelul a purtat sutienul conic

Deși industria modei s-a schimbat anul trecut, iar toată lumea s-a îndreptat spre mediul digital, iată că magia nu lipsește chiar dacă prezentările de modă au loc fără public, iar câțiva creatori de modă s-au retras și nu au mai respectat calendarul tradițional. Cu acestea fiind spuse, iată colecțiile Viktor & Rolf, AZ Factory și Area:

Viktor & Rolf

Viktor Horsting și Rolf Snoeren mizează pe fantezie, pe piese futuriste și senzaționale. În timp ce nu toată lumea gustă aceste creații extravagante dezvăluite de cei doi, aceștia s-au concentrat pe evadarea din realitate, un mesaj promovat și de alte case de modă în acest sezon. Prezentarea lor, pe alocuri psihedelică, a pus accentul pe jocul dintre materiale, pe volume și pe culori ce nu ar avea ce să caute în aceeași ținută, cei doi intrigând din nou pe toată lumea prin alegerile îndrăznețe. În același timp, aceștia promovează energia pozitivă și se gândesc la ce ar putea deveni conceptul de haute couture în viitor.

AZ Factory

Alber Elbaz s-a întors! La 5 ani după ce a plecat de la Lanvin, creatorul de modă vrea să se axeze pe design și piese invovatoare, așa că le-a dezvăluit tuturor colecția pentru propriul brand, AZ Factory. Folosind o nouă tehnologie, designerul a propus haine confortabile, practice, ce pot să îmbrățișeze formele și să pună în valoare purtătorul. Rochiile duc cu gândul la celebra little black dress, reinterpretată într-o manieră mult mai jucăușă pentru a o aduce spre un twist modern, fresh și tineresc. Deși tușa de glamour lipsește cu desăvârșire, putem să spunem că piesele reflectă vremurile prin care trecem acum.

Area

În acest sezon, am văzut multe rochii de gală ce abia așteaptă să fie îmbrăcate atunci când se va putea participa din nou la evenimente, iar Area vine cu piese perfecte pentru oamenii ce vor să se exprime prin intermediul hainelor. Cu un design fantezist și creații structurate, Area continuă să demonstreze că fiecare colecție reprezintă o provocare, condimentată cu o atitudine excentrică și nonconformistă. Se pare că designerii Fogg și Pancszczyk au găsit rețeta succesului prin aceste creații statement.