Fashion

Paris Fashion Week Toamnă 2020: Kenzo, Lanvin și Maison Margiela

ioana pana
February 26, 2020 20:33 PM

Săptămâna Modei la Paris a avut un debut puternic, Dior și Saint Laurent prezentând cu fast colecțiile pentru sezonul Toamnă/ Iarnă 2020. And The Show Must Go On! Kenzo, Lanvin și Maison Margiela sunt următoarele pe lista fanteziei vestimentare la Paris; iată ce propun casele.

Pe aceeasi temaPenele și animal print-ul, în topul tendințelor lansate la New York Fashion Week

Paris Fashion Week Toamnă 2020: Kenzo, Lanvin și Maison Margiela

Kenzo

Kenzo a oferit, odată cu prezentarea sa din Paris destinată sezonului Toamnă/ Iarnă 2020, un spectacol al croiurilor minimaliste. În prim-plan avem fit-urile relaxate, curgătoare, majoritatea pieselor fiind lungi și acompaniate de gulere înalte, tip col roulé. Cape, tunici, parkas și pelerine, acestea au fost piesele de bază în jurul cărora s-a conturat imaginarul Kenzo AW20.

Cromatica s-a concentrat pe nuanțe pământii, foarte multe variații de maro, portocaliu și cărămiziu, deși s-au remarcat pe alocuri accente albastre și câteva look-uri all-black. Vădită a fost preferința pentru imprimeuri tip camuflaj, de cele mai multe ori reinterpretate, ducând cu gândul la tematica safari.

Mai mult, Kenzo a impresionat prin accesorii: modelele au purtat bucket hats, bineînțeles, asortate la fiecare look în parte. Borsetele și curelele din piele au fost alte două constante prezente pe podium.

Kenzo Toamnă/ Iarnă 2020. Sursa foto: Instagram

Lanvin

Lanvin, în stilul caracteristic, a fost un exemplu al rafinamentului pe podium. Texturile, croiurile luxoase și nu în ultimul rând, cromatica delicioasă ne-au transpus într-un film de-al lui Wes Anderson.

Acest univers à la The Grand Budapest Hotel a fost susținut de deux-pièces-uri deopotrivă masculine și feminine, rochii mini flamboaiante, dar și paltoane și cape structurate. Bruno Sialelli a reușit o antiteză surprinzătoare, demnă de menționat, reprezentată de combinația unor rochii lejere, de vară, cu patch-uri din blană colorată, purtate drept chokere. Blana a fost, de asemenea, prezentă în majoritatea look-urilor, la gulere sau terminații.

În privința accesoriilor, gențile geometrice au făcut legea, de la minaudières, până la reintepretări ale unor bowling bags. Mănușile din piele s-au făcut, la rândul lor, remarcate, alături de ochelarii de soare fanteziști și bijuteriile extravagante.

Pe podium au fost prezente și surorile Hadid; Bella a purtat un palton alb, accesorizat cu un guler de blană albă și cizme înalte, lăcuite, într-o variație de cărămiziu. Gigi, pe de altă parte, a defilat într-un slip dress din mărgele, căruia i-a fost suprapus un pardesiu bleumarin.

Lanvin Toamnă/ Iarnă 2020. Sursa foto: Instagram

Maison Margiela

Extravaganța extremistă a lui John Galliano a fost din nou subiectul unui spectaculos show Maison Margiela. Podiumul a fost dominat de nuanțe vibrante în combinații atipice, piese creative și neconvenționale.

Patchwork-ul a fost la putere, remarcându-se look-ul ce propune un palton pe care au fost aplicate diferite bilete, a căror însemnătate nu a fost, până acum, dezvăluită de către designer. Aplicațiile de blană sintetică au fost un alt motiv al colecției. Mai mult, suprapunerea mai multor texturi s-a remarcat la nivelul compozițiilor stilistice: stofă, organza, tulle și chiar mătase.

În privința încălțărilor, s-au remarcat faimoșii pantofi tip Tabi, prezenți sub formă de cizme ori Oxford Shoes (bineînțeles, reinterpretați).

Maison Margiela Toamnă/ Iarnă 2020. Sursa foto: Instagram

Urmărește galeria foto pentru imagini cu colecțiile Kenzo, Lanvin și Maison Margiela Toamnă/ Iarnă 2020.