Fashion

Piese din anii '60 pe care le purtăm și acum

iulia.statie
August 26, 2020 18:41 PM

Anii 1960 au adus schimbări majore în cultură, politică, muzică și modă. Perioada tumultoasă a trezit dorința tuturor de a se exprima prin stiul vestimentar și a aduce mai multe modificări asupra pieselor ce au revoluționat lumea modei.

Pe aceeasi temaBrigitte Bardot, steaua cinematografiei franceze și cariera sa încheiată brusc

Ce trend-uri din anii ’60 există și acum

Creșterea în popularitate a costumelor de baie a reprezentat dorința femeilor de a se bucura de corpul lor, dar și o răzvrătire asupra normelor impuse în trecut. Printre print-ul floral, costumele de baie cu talie înaltă, maletele, fustele mini, nuanțele de roz delicate, există câteva trend-uri ce au supraviețuit și în zilele de astăzi și piese pe care le purtăm cu plăcere și acum.

În anii 1960, femeile au început să se exprime prin stilul vestimentar, așa că pantalonii au început să fie purtați destul de des, cândva considerați taboo pentru cele de sex feminin.

Atunci când Mary Quant a inventat fusta mini, cu siguranță nu a realizat ce efect va avea și cât va rezista, mai ales că și în zilele noastre este una dintre cele mai purtate piese.

Animal print? Print-ul preferat al tuturor are rădăcini extrem de vechi, iar Elizabeth Taylor era o împătimită a acestui trend faimos.

Femeile din 1960 păreau mereu îmbrăcate pentru a fi gata de cocktail-uri. Și acum, putem regăsi câte o fustă tip creion și un sacou cambrat în garderoba noastră.

Îți amintește de ceva? Poate de ultimele luni, în care îmbrăcămintea noastră de acasă a arătat exact așa.

Rochiile în nuanțe de roz erau un mare hit și pe atunci, iar Audrey Hepburn servea astfel încă un look iconic.

Outfit-urile de piele, la fel ca și acum, reprezentau un look îndrăzneț, senzual și extrem de puternic. Mai mult, pentru vestele din piele se făcuse o obsesie, ce a prins-o și pe Brigitte Bardot.

Există ceva mai iconic ca rochia mini, tip furou, ce i-a aparținut lui Jane Birkin? Dacă stăm să ne gândim la ce s-a purtat în această vară, ne dăm seama că piesele nu sunt departe de ce se propunea pe atunci.