Living

Povestea adevărată din spatele morții lui Grace Kelly

iulia.statie
April 27, 2020 12:41 PM

Pe 13 septembre 1982, Grace Kelly și fiica ei, Prințesa Stephanie erau implicate într-un accident de mașină. După mai multe comunicate din partea Palatului Monaco, publicul a fost informat greșit cu privire la natura accidentului și gravitatea rănilor Prințesei Grace.

Pe aceeasi temaCele mai frumoase rochii albastre din istoria cinematografică

Povestea adevărată din spatele morții lui Grace Kelly

Această confuzie a făcut publicul să înțeleagă că nu a aflat totul, însă aici intervenim noi și vă povestim povestea adevărată din spatele morții lui Grace Kelly.

Grace Kelly își ducea fiica către gara de tren. Potrivit unui extras din ‚Rainier and Grace: An Intimate Portrait’, de Jeffrey Robinson, publicat în Chicago Tribune, Prințesa Stephanie avea bilete de tren către Paris, unde urma să înceapă școala.

Șoferul lui Grace s-a oferit să conducă, însă Kelly s-a oferit să o facă ea, ținând cont că nu ar fi încăput trei persoane în mașină cu toate bagajele. La 2 mile de la La Turbie, Grace nu a virat, iar mașina s-a dus într-o pantă.

Sora lui Stephanie, Caroline, i-a dezvăluit lui Robinson tot ce se întâmplase de fapt în mașină. „Mama îmi tot spunea: ‚Nu mă pot opri. Frânele nu merg. Nu mă pot opri.’ Ea mi-a zis că mama era foarte panicată, iar Stephanie a prins frâna de mână. Chiar după accident, ea mi-a zis: ‚Am apucat frâna de mână, dar nu se oprea. Încercam dar nu puteam să opresc mașina.’”, a povestit Caroline.

Grace și Stephanie au fost duse de urgență la spital. Prințesa a fost externată a doua zi, având doar răni minore. Grace a suferit o a doua hemoragie și niciodată nu și-a recuperat conștiința, potrivit Robinson. Aceasta a murit la vârsta de 52 de ani.

Se zvonește că accidentul a fost cauzat de Grace din cauza hemoragiei suferite. Stephanie a dezvăluit într-un interviu că mama ei avea o migrenă și la un moment dat a pierdut controlul mașinii, chiar înainte ca aceasta să intre în pantă.

La câteva zile, doctorii au confirmat că aceasta a suferit un accident vascular. „A fost un accident, iar dacă se întâmpla acasă, ea ar fi putut să stea jos și să se simtă mai bine. În alte circumstanțe, totul ar fi evoluat diferit.”, spunea pe atunci Jean Chatelain, chirurg al spitalului unde a fost aceasta dusă.

La început, se credea că Stephanie conducea, nu Grace. Primul bărbat ce a fost la fața locului a dezvăluit că a scos-o pe Stephanie din partea șoferului, însă, mai târziu, ea a făcut lumină cu privire la acest lucru. „Ușa pasagerului era complet zdrobită. Am putut să ies doar pe partea șoferului.”, a spus ea.

Au existat zvonuri false privind faptul că Prințesa Grace și-ar putea reveni. Deși aceasta avea o stare foarte gravă, oficialii de la Palat au continuat să declare că ea era stabilă. „Totul a fost făcut ca să se creadă că este în afara pericolului.”, le-a spus John Kelly, fratele acesteia, reporterilor din Philadelphia, potrivit Times.