News

Povestea de dragoste dintre Elvis și Priscilla Presley

Verdict.ro
June 12, 2019 16:40 PM

Elvis Presley este, fără îndoială, una dintre cele mai reprezentative figuri din istoria culturii pop. Adesea supranumit „Regele Rock & Rollului”, look-ul legendar al artistului, precum și hiturile sale sunt instant recunoscute de către oricine.

Pe aceeasi temaCum se ascundea John F. Kennedy Jr. de paparazzi

La doar 42 de ani, în 1977, solistul s-a stins din viață din cauza unui atac de cord provocat de medicamentele prescrise pe care le consuma abuziv. Așa cum se întâmplă cu personalitățile sau celebritățile care se sting din viață mult prea devreme, poveștile despre Elvis includ numeroase mituri și legende.

Povestea de dragoste dintre Elvis și Priscilla Presley

Fosta soție a artistului, Priscilla Presley, a clarificat însă toate zvonurile false. Priscilla și Elvis s-au cunoscut în 1959 când ea avea doar 14 ani, iar el 24. Cuplul s-a cunoscut la o petrecere dată de Elvis în locuința sa din Germania în timpul în care făcea parte din Armata Statelor Unite.

„Există atât de multe cărți despre Elvis care abundă în fabule, neadevăruri, mituri și informații false sau alterate pe care-mi doresc să le clarific”, a declarat Priscilla.

Citește și: Povestea de dragoste dintre Céline Dion și regretatul ei soț, managerul René Angélil

Actrița a negat și speculațiile potrivit cărora tatăl tinerei ar fi presat-o să se căsătorească cu artistul. „Când Elvis a părăsit Germania pentru a se întoarce în America, tatăl meu a zis „foarte bine. Acum să revenim la viețile noastre” și că se bucură că a plecat.”

În ciuda distanței care îi despărțea, cuplul a ținut legătura, vorbind prin scrisori timp de doi ani. „Am ținut legătura timp de doi ani. Părinții mei și-au dat seama că eram mai mult decât prieteni.”

Au divorțat în 1973

Ulterior, în 1967, cuplul s-a căsătorit. Elvis avea 32 de ani, iar Priscilla 21. Fiica lor, Lisa Marie, s-a născut în 1968. După câțiva ani plini de aventuri din ambele părți, perechea s-a separat în 1972. Au divorțat în 1973, pășind în afara tribunalului ținându-se de mână.

Într-un interviu din noiembrie 2016, Priscilla a mărturisit că nu s-au despărțit pentru că nu se mai iubeau, ci pentru că ea voia să descopere lumea. „Cel mai frumos lucru din relația noastră era faptul că încă ne iubeam”, a explicat ea.

Citește și: Sarah Jessica Parker și John F. Kennedy Jr., unul dintre cele mai apreciate cupluri celebre

La doar patru ani de la divorț, Elvis a decedat. Iar în toți acești ani, Priscilla a luptat pentru a-i promova în continuare moștenirea. Actrița și femeia de afaceri a demontat totodată zvonurile potrivit cărora Elvis a devenit un succes peste noapte.

„Nu a urcat pe scenă și aia a fost. A cântat în licee, în malluri, la diverse evenimente. Cunoscându-l atât de bine, simt că am o responsabilitate față de el. Am responsabilitatea de a arăta lumii ce om bun și ce artist desăvârșit a fost.”