Fashion

Tragica poveste a ultimului moștenitor al imperiului Gucci

adelina.duinea
May 11, 2019 16:49 PM

În 1921, Guccio Gucci fondează în Florența brandul italian cu același nume, Gucci. La începutul anilor 1900, lucrând ca valet în hotelul Savoy din Londra, tânărul Gucci dezvoltă o fascinație pentru bagajele luxoase ale turiștilor înstăriți. Mai târziu, întors în Toscana, bărbatul pune bazele unei mici afaceri vânzând bagaje, poșete și accesorii confecționate din piele.

Citește și: Cine este miliardarul care deține casele de modă Gucci, Saint Laurent, Balenciaga și Alexander McQueen

În 1938, Gucci deschide primul magazin în Roma. Brandul devine deja cunoscut pentru calitatea produselor comercializate. În 1951 se deschide primul magazin Gucci din Milano, iar în doar doi ani, Gucci devine un brand internațional, deschizând primul său magazin în Manhattan, New York.

Citește și: Cum arată casa de 39 de milioane de dolari în care locuiește Tom Ford

Gucci și soția lui, Aida Calvelli, au avut șase copii. Trei dintre fii lor, Vasco, Aldo și Rodolfo au ajutat îndeaproape la dezvoltarea casei de modă în plan internațional. În anii 1970, brandul a cunoscut una dintre cele mai prospere perioade ale sale. Din 1980, însă, conflictele dintre membrii familiei Gucci au adus casa de modă pe marginea prăpastiei.

Tragica poveste a ultimului moștenitor al imperiului Gucci

Fiul lui Rodolfo, Maurizio Gucci, preia conducerea companiei după moartea tatălui său din 1983. Odată ajuns la conducere, Maurizio îl concediază pe unchiul său Aldo care sfârșește în închisoare, acuzat de evaziune fiscală.

În cele din urmă, Maurizio se dovedește a fi un mult prea slab director al faimoasei case de modă. În 1988, tânărul se lasă convins să-și vândă moștenirea de familie companiei Investcorp, cu bazele în Bahrain. În 1993, Maurizio renunță la ultimul său procent din compania fondată de bunicul său.

Citește și: Amancio Ortega, fondatorul ZARA, duce o viață modestă! Ce mașină conduce

În 1973, Maurizio Gucci și Patrizia Reggiani se căsătoresc. Împreună, cuplul are două fiice, Allegra și Alessandra. În mai 1985, după un mariaj de 12 ani, Maurizio o părăsește pe Patrizia pentru o femeie mai tânără. Afirmă că pleacă într-o scurtă călătorie de serviciu și nu se mai întoarce. În 1991, Maurizio și Patrizia divorțează oficial.

În martie 1995, Maurizio este ucis pe scările clădirii în care lucrează de către un bărbat plătit de fosta sa soție. Doi ani mai târziu, Patrizia este condamnată la 26 de ani de închisoare. Cu toate acestea, Reggiani este eliberată în anul 2016. Întrebată de reporteri de ce a angajat un criminal să-i ucidă soțul în loc să o facă ea, Patrizia a răspuns: „Vederea mea nu este foarte bună. N-aș fi vrut să ratez”, scrie The Guardian.

Citește și: Linda Evangelista, supermodelul secolulu trecut, de nerecunoscut din cauza kilogramelor în plus