Fashion

Prada: tot ce trebuie să știi despre colecția creată de Raf Simons și Miuccia Prada

iulia.statie
September 26, 2020 17:44 PM

Raf Simons și-a început munca ca și director creativ la Prada, alături de Miuccia Prada. Prietenia lor are rădăcini vechi, încă de când acesta a început să lucreze în 2005 pentru Jil Sander.

Pe aceeasi temaAnna Wintour - Povestea celei mai temute femei din lumea modei

Tot ce trebuie să știi despre noua colecție Prada

În zilele noastre, cei doi directori creativi extrem de puternici readuc la viață esența casei de modă, iar împreună au dezvăluit prima colecție primăvară/vară la Fashion Week în Milano. În drumul lor, aceștia au depus multă energie, însă, au avut parte și de satisfacții. Raf, ce lucrează de peste 25 de ani în lumea modei, vede Prada ca „o comunitate, o casă de modă cu un intelect și estetică specifică, ceva nedefinit, dar ușor de recunoscut.”

Chiar estetica specifică a fost punctul de plecare a celor doi, ce au revenit la elemente fundamentale, aducând piese departe de tendințe și imaginate ca o a doua piele. Deoarece, în zilele noastre, nu este permisă organizarea a evenimente grandioase, aceștia au regândit un spectacol intim, în care tehnologia dă sens lumii, fără public.

O nouă uniformă Prada. Punctul de plecare nu a fost uniforma așa cum o percepem noi, ci una reinterpretată, ca o metaforă, pentru a reprezenta identitatea, fără a distrage atenția, ce poate fi purtată oricând căci este un look atemporal ce răzbate în tendințe și sezoane.

„Modul în care Miuccia creează a fost inspirația mea pentru spectacol” Actuala uniformă a Miucciei este formată dintr-un pulover și o fustă plisată, după cum ea a dezvăluit în timpul unui interviu pentru Vogue. Aceștia s-au folosit de accentele anilor 1950, punând în centru fustele evazate, dar și puloverele din materiale moi, confortabile.

Îmbrăcăminte sport. Datorită situației actuale, Prada se folosește și de îmbrăcămintea sport, bineînțeles, cu semnătura casei. Hainele sunt mult mai practice, fiind adăugate buzunare, dar și forma lor este una ce îmbracă trupul desăvârșit.

Logo-uri. Pentru a pune accent pe comunitatea pe care Prada o are, cei doi directori s-au folosit de sigla casei de modă, prin estetică retro, vintage, dar și cu efecte moderniste, prin ținutele strălucitoare.

Accente de culoare. Rochiile din satin au fost imaginate în culori tari, în timp ce îmbrăcămintea pentru evenimente a venit cu o combinație clasică, black and white. Doar imprimeurile lui Peter de Potter, ce colaborează de mult cu Raf Simons, au întrerupt puritatea colecției.