Living

Prăjitura Floare De Colț - Rețeta delicioasă pe care nu trebuie s-o ratezi dacă îți plac dulciurile

A. S.
January 23, 2020 13:52 PM

Prăjitura Floare de Colț este un desert absolut savuros. Dacă îți plac prăjiturile de casă, trebuie să încerci măcar o dată această rețeta, sunt șanse mari să fii cucerită de gustul și textura ei.

Rețeta de prăjitură Floare de Colț se face în mai multe etape, însă rezultatul este unul minunat. Este o prăjitură fină, delicioasă, cu o textură ce îi va încânta și pe cei mai cârcotași critici.

Prăjitura Floare De Colț

Un desert sofisticat, prăjitura Floare de Colț are un blat de cacao, unul de bezea, cremă de vanilie și ananas. Așadar, dacă vrei să-ți impresionezi familia sau prieteni, trebuie să încerci măcar o dată această rețetă.

Ingrediente părjitura Floare de Colț:

  • Blat cacao :
    6 ouă
    4 lg făină
    3 lg cacao
    6 lg zahăr 1
    lgt praf de copt
    un praf de sare
  • Bezea cocos :
    4 albușuri
    6 lg zahăr
    120 g cocos
  • Cremă :
    4 gălbenușuri
    5 lg zahăr
    40 g amidon alimentar
    300 ml lapte
    esența de vanilie
    200 g unt (80%)
  • Pentru decor:
    1 compot ananas 200 ml frișcă lichidă 50 g ciocolată albă pt decor

Mod de preparare Prăjitura Floare de Colț

Blat cacao: mixam într-un castron albușurile cu praful de sare, adăugăm apoi zahărul, gălbenușurile, apoi făină amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Omogenizăm cu o lingură, apoi întindem compoziția în tavă (28*38cm) tapetata cu hârtie de copt. Coacem la 180 grade Celsius, circa 15 minute, apoi întindem bezeaua peste blat și mai coacem încă 10-15 minute.

Bezea cocos: mixăm albușurile spumă, adăugăm zahărul mixând până se topește și obținem o bezea fermă. Adăugăm cocoșul și amestecăm cu ajutorul unei linguri. Întindem peste blatul copt și mai coacem încă 10-15 minute.

Cremă: gălbenușurile le batem cu zahărul; peste ele adăugăm amidonul dizolvat în laptele rece și punem cratiță pe foc mic, amestecând mereu, până se îngroașă. Luăm de pe foc și adăugăm esența de vanilie. Acoperim cu folie alimentară și lăsăm să se răcească. untul de la temperatură camerei îl mixam puțin, iar peste el adăugăm câte o lingură din cremă răcită. Ananasul scurs din compot îl tăiem bucățele și îl amestecăm cu cremă. Crema obținută o întindem peste bezeaua de cocoș rece.

Frișca o mixăm spumă și o întindem peste cremă. Deasupra radem ciocolată albă.

Citește și: 3 REȚETE PE CARE CHEF FLORIN DUMITRESCU LE RECOMANDĂ ÎN ORICE SITUAȚIE