Fashion

Premiile British Fashion 2020: care sunt cele 20 de persoane și brand-uri ce au adus schimbări pozitive în industrie

iulia.statie
December 7, 2020 13:49 PM

Premiile British Fashion 2020 au fost difuzate printr-un scurtmetraj pe canalul de Youtube deținut de British Fashion Council, unde 20 de persoane și brand-uri au fost recunoscute pentru schimbările pozitive pe care le-au adus în industria modei.

Pe aceeasi temaActorul Idris Elba și Sabrina Dhowre s-au căsătorit în Maroc

În loc ca acest eveniment să se concentreze pe cel mai bun designer, am avut parte de noi patru categorii, anume mediu, oameni, comunitate și creativitate, această ceremonie axându-se pe cei ce au adus schimbări și au răspuns cu rezistență împotriva pandemiei globale ce ne-a pus pe toți într-un mare impas. Iată cine sunt câștigătorii și de ce au fost aceștia aleși:

Creativitate

Jonathan Anderson

În acest an, Jonathan a redefinit posibilitățile a ceea ce poate fi un spectacol în epoca Covid prin conceptele sale inspirate de spectacol. Un agitator cultural și un maestru în modă, el a depășit constant granițele și și a susținut valorile meșteșugurilor în timp ce ajungea la un public nou.

Grace Wales Bonner

Cu o abordare unică, desenele sale evocă istoria bogată a culturii africane și provoacă normele de gen ale masculinității de culoare, câștigând aprecieri și un statut râvnit.

Prada: Miuccia Prada și Raf Simons

Au demonstrat puterea creativității și importanța conversației și a reuniunii prin a reimagina moda pentru viitor.

Burberry: Riccardo Tisci

Gândirea și ideile sale ce au făcut echipă cu valorile de bază ale durabilității Burberry au transformat brand-ul în unul puternic ce a militat pentru schimbări.

Kim Jones

Creativitatea continuă să depășască granițele. El este un lider mondial al modei, activitatea sa având întotdeauna cel mai mare impact prin inovația și design-ul său.

Comunitate

Emergency Design Network

Lansată de către Pheobe English, Bethany Williams, Holly Fulton și Cozette McCreery, rețeaua a valorificat puterea modei din Londra, aceștia unindu-și forțele pentru a da produse lucrătorilor din domeniul sănătății.

Michael Halpern

În loc de a organiza o prezentare de modă, el a adus un omagiu celor din prima linie, făcând fotografii cu opt femei din acest sector pentru a le valorifica munca și a oferi speranță celor ce au trecut prin clipe grele.

Chanel

Chanel și-a folosit influența pentru a crea schimbări pozitive, iar prin activitatea fundației Chanel, casa de modă s-a angajat să îmbunătățească condiția socială și economică a femeilor din întreaga lume, în același timp dezvoltând un fond de justiție rasială pentru a sprijini organizațiile conduse de oameni de culoare.

Kenneth Ize

Dedicat conservării meșteșugurilor și patrimoniului african, acesta a plasat patrimoniul cultural nigerian pe o scenă globală.

A Sai

A Sai Ta și-a folosit vocea pentru a aduce schimbări împotriva discriminării aduse comunităților marginalizate, asigurând în același timp profit ce putea să sprijine organizații ce erau dedicate luptei împotriva rasismului și discriminărilor.

Oameni

Edward Enninful

În calitate de editor al publicației British Vogue, el a fost un agent al schimbării din industria modei.

Black In Fashion Council: Lindsay Peoples Wagner și Sandrine Charles

În iunie 2020, editorul Teen Vogue, Lindsay, dar și Sandrine, executiv PR, au lansat Black In Fashion Council, scopul acestei organizații fiind de a stabili o bază pentru diversitate și responsabilitate față de industria modei.

Samuel Ross

Făcând parte din noua generație de designeri pentru îmbrăcăminte pentru bărbați, brand-ul său a avut un mare impact asupra comunităților alături de care lucrează. El a acordat mii de lire întreprinderilor ce aveau proprietari de culoare.

Aurora James

În acest an, Aurora a condus o campanie prin care le-a solicitat comercianților să dedice 15% din spațiul lor de pe rafturi mărcilor deținute de oamenii de culoare.

Priya Ahluwalia

Cu o dorință aprigă de schimbare, aceasta a crescut gradul de conștientizare cu privire la provocările din jurul comunității de culoare, mai ales anul acesta, prin mișcarea Black Lives Matter.

Mediu

Stella McCartney

Stella ne-a obișnuit cu alegerile sale extrem de hotărâte și cu dorința de a aduce o schimbare în industria modei, iar, anul acesta și-a modelat brand-ul către sustenabilitate.

Anya Hindmarch

Anya este dedicată reducerii deșeurilor din industria modei și a inventat noi tehnici și procese prin brand-ul ei, folosindu-se de rochii reutilizabile pentru a susține sustenabilitatea.

Christopher Raeburn

Acesta este un pionier atunci când vine vorba despre reciclarea țesăturilor, dovedind că lucrurile se pot face diferit și fără a sacrifica creativitatea.

The Fashion Pact

Această inițiativă unește cei mai buni CEO din industria modei pentru a milita pentru schimbări.

Gabriela Hearst

Folosindu-se de lux cu integritate, aceasta a luat în considerare proveniența materialelor pe care le-a folosit, dar și locația în care ele au fost fabricate pentru o manieră mult mai sustenabilă atunci când vine vorba de creație sau de prezentări de modă.