Fashion

Premiile CFDA: lista câștigătorilor

iulia.statie
September 15, 2020 14:39 PM

Lista câștigătorilor de la premiile CFDA a fost anunțată de Tom Ford, succesorul Dianei von Furstenberg la cârma Council of Fashion Designers of America încă din 2019. Cunoscutul designer a dezvăluit numele câștigătorilor printr-un video online, distribuit pe platformele social media CFDA.

Pe aceeasi temaDiane von Furstenberg îi predă lui Tom Ford conducerea CFDA! Ce părere are creatoarea de modă despre succesorul ei

Premiile CFDA: lista câștigătorilor

Ceremonia, ce a fost ținută la Brooklyn Museum în 2019, trebuia să ia loc pe 8 iunie, dar, a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus. Chiar dacă trebuia să avem parte de o gală senzațională, anul acesta totul s-a desfășurat online.

Potrivit publicației Fashionista, anul acesta nu am avut candidați în categoriile Fashion Icon, Positive Change, Founder’s, Media, International sau Lifetime Achievement, totuși, Ford, ce a fost nominalizat atât pentru American Womenswear Designer of the Year, cât și American Menswear Designer of the Year, a introdus două noi categorii: Global Women’s Designer of the Year și Global Men’s Designer of the Year.

„În această perioadă plină de provocări și schimbări pentru industria noastră, simțim că este important să recunoaștem candidații ce reprezintă creativitatea din lumea modei. Așteptăm cu nerăbdare să ne întoarcem la o ceremonie normală în care să onorăm industria americană a modei în 2021.”, spunea Tom Ford într-un comunicat de presă.

În timp ce Pierpaolo Piccioli a câștigat Global Women Designer of the Year și Kim Jones dus acasă premiul pentru Global Men’s Designer of the Year, cele patru categorii americane au fost dominate de Christopher John Rogers, Telfar Clemens, Kerby Jean-Raymond și Gabriela Hearst, făcând lista acestui an cea mai diversă din istoria de 39 de ani a premiilor CFDA.

Mai mult, în acest an vor fi prioritizate și programe pentru a ajuta comunitatea din industria modei. „În locul evenimentului, vom prioritiza programe noi și existente pentru a sprijini comunitatea de designeri în timpul pandemiei globale, prin redirecționarea eforturilor către burse pentru viitoarea generație și prin efectuarea unor schimbări importante în ceea ce privește discriminarea rasială din industria modei.”, a declarat Steven Kolb, CEO CFDA.

Iată lista câștigătorilor:

American Womenswear Designer of the Year

Ashley Olsen and Mary-Kate Olsen pentru The Row

Brandon Maxwell

Câștigător – Gabriela Hearst

Marc Jacobs

Tom Ford

 

American Menswear Designer of the Year

Emily Adams Bode pentru Bode

Câștigător – Kerby Jean-Raymond pentru Pyer Moss 

Thom Browne

Todd Snyder

Tom Ford

 

American Accessories Designer of the Year

Ashley Olsen and Mary-Kate Olsen pentru The Row

Gabriela Hearst

Jennifer Fisher pentru Jennifer Fisher Jewelry

Stuart Vevers pentru Coach

Câștigător – Telfar Clemens pentru Telfar 

 

American Emerging Designer of the Year

Câștigător – Christopher John Rogers 

Kenneth Nicholson

Peter Do

Reese Cooper

Sarah Staudinger și George Augusto pentru Staud

 

Global Women’s Designer of the Year

Daniel Lee pentru Bottega Veneta

Dries Van Noten

Miuccia Prada pentru Prada

Câștigător – Pierpaolo Piccioli pentru Valentino 

Rick Owens

 

Global Men’s Designer of the Year

Craig Green

Dries Van Noten

Jonathan Anderson pentru Loewe

Câștigător – Kim Jones pentru Dior 

Virgil Abloh pentru Louis Vuitton