Living

Premiile Oscar 2020: totul despre meniul ales. De la burger la mâncare bazată pe plante

iulia.statie
February 10, 2020 13:09 PM

La începutul lui ianuarie, Academy of Motion Pictures a anunțat că mâncarea vegetariană va fi inclusă în meniu anul acesta. Acest anunț a venit imediat după ce la ambele gale, Globurile de Aur și Screen Actors Guild a fost introdus un meniu vegan. Mai mult, aceste decizii au venit la sugestia actorului Joaquin Phoenix, ce a reușit să transmită câteva mesaje extrem de importante cu privire la stilul său de viață și la sustenabilitate în acest sezon.

Pe aceeasi temaCele mai neinspirate ţinute de la premiile Oscar 2020

Noul deceniu a început cu inițiativa ‚Veganuary’, ce a strâns aproximativ 250,000 participanți în 2019, ce încurajează oamenii să consume doar mâncare bazată pe plante toată luna. Mai mult, dieta vegană a crescut în popularitate în ultimii ani, fiind adoptată de foarte multe staruri.

Membrii comunității vegane cum ar fi blogger-ul Sam Turnbull, au observat o schimbare în gândire a populației cu privire la vegetarianism.

Premiile Oscar 2020: totul despre meniul ales. De la burger la mâncare bazată pe plante

„Pentru o lungă perioadă de vreme, veganii erau văzuți ca niște ciudați. Dar acum, după multe documentare și cărți minunate, media a început să înțeleagă că o dietă bazată pe plante este benefică pentru mediu, sănătate și animale.”, a spus Turnbull.

Mai mult, aceasta crede că schimbare climei a inspirat foarte mulți oameni, cum ar fi și organizatorii din spatele acestor uriașe evenimente, să se îndrepte spre o dietă bazată pe plante.

Acum că acest stil de viață devine popular, calitatea produselor crește. „Dacă poți să mânânci un burger vegetarian care are același gust ca acela din carne, dar nimeni nu a murit pentru el, de ce nu ai alege asta?”, a spus blogger-ul.

Acești burgeri vegetarieni sunt acum în meniuri la mai multe lanțuri de restaurante, cum ar fi Burger King, Red Robin și White Castle.

Însă, dacă cineva nu simte că ar putea să treacă complet la această dietă, poate adopta semi-vegetarianismul, bazat în principal pe alimente fără carne, însă din când în când, poate fi adăugat peștele și anumite feluri de carne.

Foarte mulți oameni simt acum nevoia să treacă la acest stil de viață, fie că este vorba de o motivație personală sau de influența din partea celebrităților, însă piața oferă acum foarte multe posibilități de mâncare vegană, iar persoanele răspund pozitiv.

Totuși, această influență vegană nu este încă uniformă. La The Governors Ball sau la un after party Oscar încă se va servi carne, deși foarte multe celebrități sunt implicate în organizații privind drepturile animalelor sau au adoptat o dietă bazată pe plante.