News

Premiile Oscar, amânate! Când va avea loc evenimentul

iulia.statie
December 4, 2020 13:40 PM

Încă puțin și vom intra în anul 2021, deci premiile Oscar se apropie cu pași mari. Ținând cont de pandemia de coronavirus, evenimentele mari s-au desfășurat într-un mod total diferit, totuși, trebuie să ne pregătim pentru cea mai mare ceremonie.

Pe aceeasi temaAmina Muaddi, designer-ul român de pantofi care a cucerit vedetele de peste ocean

Când vor avea loc premiile Oscar

Deși premiile Oscar trebuiau să aibă loc pe 28 februarie, aceastea au fost amânate cu două luni, iar acum data oficială este de 25 aprilie, acestea fiind difuzate pe ABC. Deși premiile Emmy s-au desfășurat virtual, premiile Oscar vor avea loc ca de obicei, așa că vom avea parte de un covor roșu și le vom putea vedea din nou pe celebritățile noastre favorite îmbrăcând cele mai bune ținute.

Este încă neclar ce reguli de distanțare vor fi respectate pentru ca evenimentul să se desfășoare ca de obicei, însă, suntem sigure că vom avea parte de strălucirea de care ne este dor de pe covorul roșu. Mai mult, The Academy of Motion Picture Arts a anunțat că vor exista modificări asupra termenelor și regulilor de eligibilitate.

Filmele ce se vor califica pentru un premiu trebuie să fie lansate între 1 ianuarie 2020 și 28 februarie 2021 pentru a fi luate în considerare. Termenul limită pentru înscriere la categoriile de specialitate, cum ar fi scurtmetrajul de animație sau documentarul este 1 decembrie 2020. Lista nominalizărilor va fi dezvăluită pe 15 martie 2021.

Ce reguli au fost schimbate

Evenimentul s-a adaptat la noile schimbări din industria divertismentului, ținând cont că din ce în ce mai puțini oameni urmăresc filmele în cinematografe. Academia va lua în considerare acum filmele ce au avut premiera într-un mod digital, dacă studiourile ar fi planificat inițial ca acestea să fie lansate în modul clasic.

În trecut, un film trebuia să aibă o lansare de șapte zile în Los Angeles pentru a se califica, însă, acum filmele ce au fost lansate în cinematografele din New York, Chicago, Miami și Atlanta vor avea o șansă acum.